A chilei LAN Airlines-szal egy csoportban működő brazil TAM Airlines 2014. március 31-étől légiszövetséget vált, így a Star Alliance helyett a oneworld szövetséget választja, amelynek 13 éve tagja a chilei légitársaság is.

Ennek a váltásnak köszönhetően a LATAM Airlines Group légitársasági csoport mindkét vezető légitársasága egy szövetségben folytatják a pályafutásukat, így elősegítve a járatokat és a törzsutasprogramot érintő együttműködést a szövetség többi taglégitársasága között.

A LAN Airlines 2000-ben csatlakozott a oneworld-höz, melynek kolumbiai leányvállalata, a LAN Colombia október 1-jétől, már az első reggeli járat elindulásától teljes körű tagként élvezheti az előnyöket.

A dél-amerikai légiközlekedési piac nagy részén domináns szerepet tölthet be a oneworld szövetség, hiszen a LATAM csoport Brazília és Chile mellett Argentínában, Ecuadorban, Peruban és Kolumbiában is rendelkezik leányvállalattal, a LAN színeiben. Brazília legnagyobb légifuvarozója Paraguayban is jelen van a TAM Airlines helyi ágazatával, így március 31-étől ezt a régiót is lefedi a 14 éves nemzetközi szövetség.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mind a jövőbeni taglégitársaság, mind pedig a légiszövetség a lehető legkönnyebb átállást szeretné biztosítani az utasok számára, hiszen a március 30-ai utolsó járat még Star Alliance tagként indul útjára, azonban a másnapi legelső járaton már a oneworld előnyei érvényesülnek.

A brazil légifuvarozó Fidelidade törzsutas programjának ügyfelei számára újabb lehetőség nyílik, mellyel pontjaikat a szövetség taglégitársaságának járataival is gyűjthetik, illetve felhasználhatják.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!