Az első Dreamliner körülbelül 5 hónap múlva, jövő év májusában csatlakozhat a flottához, két hónappal később pedig az első A380-as is szolgálatba áll, ennek apropóján a légitársaság vezetése nyilvánosságra hozta a típusok várható ülés-elrendezéseit.

Az új amerikai típus, A Boeing 787-8, fedélzetén összesen 214 ember utazhat majd. A repülőgép belső kialakítása szinte teljesen meg fog egyezni a jelenleg is szolgáló Boeing 777-300ER letisztult, modern dizájnjával, ugyanis az utasok visszajelzései nagyon pozitívak az új belső térrel, valamint ülésekkel kapcsolatban.

Ebből a verzióból 8 darabot fog szolgálatba állítani a légitársaság. A hosszabb, Boeing 787-9-es típusváltozatról egyelőre nem adtak ki tájékoztatást, hiszen annak még az első felszállása sem történt meg, így nem tudják még azt sem, hogy mikor állhat szolgálatba a típus első példánya.

Az új Dreamlinerek a Club World osztályon 2:3:2-as székezéssel lesznek felszerelve, valamint megfogják megkapni a legújabb World Traveller, valamint World Traveller Plus üléseket is. Grafika: British Airways


Érkezik az A380-as is

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus A380-as a British Airways festésében.
Grafika: Airbus

A sajtótájékoztatón nem csak a Boeing új gépe mellett, az Airbus A380-as székezéséről is lerántották a leplet, mely jövő év júliusában fogja első járatait teljesíteni a légitársaság színeiben. Az “superjumbo” két emeletén összesen 469 utast szállíthat majd.

A British Airways A380-as gépek tervezett székezése. Grafika: British Airways


A British Airways lesz az első légitársaság, aki az európai, és amerikai gyár új típusát egyszerre üzemelteti.

Willie Walsh, az IAG igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a légitársaság több mint 5 milliárd fontot költ a repülőgépek belső dizájnjának, valamint a fedélzeti szórakoztató-rendszerek fejlesztésére. 2013-ban összesen 9 darab új repülőgépet szeretnének átvenni, melyek az új kabinelrendezéssel lesznek felszerelve, hiszen nagyon fontos, hogy az utasok továbbra is elégedetten, kiváló körülmények között utazhassanak a British Airways járatain.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!