A légitársaság a mai napon hozta nyilvánosságra, hogy a július 4-én átvett első Airbus A380-800 típusú repülőgépével Frankfurtba fognak gyakorlórepüléseket végrehajtani – írja cikkében a CH Aviation hírportál.

Az első járat felszállásának időpontja egyelőre még nem ismert, de valószínű, hogy a repülőgépeket majdan üzemeltető személyzet éles kiképzése hamarosan megkezdődhet, a G-XLEA lajstromjelű Superjumbo-val. A típusból a British Airways összesen 12 darabot rendelt az Airbus repülőgépgyártól. A brit nemzeti fuvarozó 2013-ban további két darabot vesz át az előzetes tervek szerint.

Az első hosszútávú A380-assal teljesített járat szeptember 24-én indul Los Angelesbe, a hongkongi járat pedig október 22-én indul útnak először.

A légitársaságnak nem ez az egyetlen új típus a flottájában. A Boeing repülőgépgyártól 2013. június 27-én átvett Boeing 787 Dreamliner repülőgép a svéd fővárosba, Stockholmba fog közlekedni. Ezeken a járatokon szintén a személyzet képzése miatt történik majd típuscsere.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!