Megkezdte Airbus A380-assal teljesített hosszú távú járatainak jegyértékesítését a British Airways. A brit légitársaság október 15-én Los Angelesbe, majd november 15-én Hong Kongba repül először az európai gyártású óriásgéppel.

A mai naptól kezdődően lehet jegyet foglalni azokra a hosszú távú járatokra a British Airwaysnél, amelyek a flotta vadonatúj zászlóshajójával, az Airbus A380-assal fognak közlekedni.

A British Airways júliusban készül átvenni az első Airbus A380-ast, amelyből összesen 12 darabra van rendelése a oneworld légiszövetségi tag légitársaságnak. A tucatnyi Superjumbót számláló flotta várhatóan 2016-ra válik teljessé.

Az első gép átvételét követően a típus eleinte rövid távú, európai útvonalakon áll szolgálatba a személyzet gyakorlatszerzése érdekében. Mint arról korábban hírt adtunk az előzetes útvonaltervekben Madrid és Párizs szerepelnek, mint a brit Superjumbo európai célállomásai.


Forrás: FlyBritishAirways’ YouTube Channel

Ezt követően október 15-én Los Angelesbe indul az első menetrendszerű hosszú távú járat. A négyféle komfortfokozatot, köztük a legmagasabb igényeket kielégítő első osztályt is kínáló fedélzeten összesen 469 utas foglalhat helyet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ünnepi alkalomra tekintettel a British Airways kedvezményes jegyárakkal üdvözli az A380-asra szóló jegyek értékesítésének kezdetét, így Los Angelesbe már 499 fonttól lehet oda-vissza szóló turista osztályú jegyet váltani.

A British Airways második Superjumbo-útvonala Hong Kong lesz, ahová az akciós jegyárak 559 fonttól indulnak. Az első járat pedig november 15-én startol.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!