Napi rendszerességű brüsszeli járatot kínál szeptember 5-től az Emirates. A dubaji légitársaság legfrissebb útvonalhálózat fejlesztési bejelentése szerint a belga főváros lesz a 147. célpontjuk, röviddel azután, hogy szeptember 2-án megnyitják oslói járatukat.

Az útvonalon a flotta megnövelt hatótávú Boeing 777-es típusai fognak közlekedni, fedélzetükön három-osztályos kabinkonfigurációval.

Ezzel az Emirates lesz az első légitársaság, amely Brüsszelből az Öböl-menti térségbe First Class szolgáltatást is kínál. Abu Dhabiból az Etihad Airways, Dohából pedig a Qatar Airways is üzemeltet brüsszeli járatokat, de olyan gépekkel, amelyek két-osztályosan üzleti, valamint turista kabinokkal működnek.

Az airlineroute.net járatinformációs portál értesülései szerint – merthogy a légitársaság közleményében ezt nem részletezte – az útvonalon a 777-es gépcsalád legnagyobb hatótáv teljesítményű, -200LR változata fog repülni. Előreláthatólag december 7-től viszont vasárnaponként a hosszabb törzsű 777-300ER lesz szolgálatban.

Az Emirates brüsszeli járata (EK 183) reggel 07:50-kor száll fel Dubajból és délután 13:15-kor landol a belga fővárosban. Visszafelé (EK 184) 14:45-kor startol és éjszaka 23:25-kor érkezik Dubajba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!