Az AIRportal.hu kérdésére az angol nyaraló célállomásokra üzemelő légitársaság bővebb tájékoztatást adott az elmúlt hetekben már felmerült búcsúrepülésről, melyet a 23 éve a flottában hadrendben álló Airbus A300-605R típus szolgálatának méltó befejezéseként szervez a Monarch. Az április 13-án esedékes repülésre december 20-án magyar idő szerint 10.00-tól lehet jegyet foglalni.

Európában utolsóként üzemelteti az angol légitársaság az európai repülőgépgyár első típusát, melyet 1974-ben állított forgalomba a típus első üzemeltetője, az Air France. A Monarch 1990 óta közlekedteti útvonalain a szélestörzsű típust, amely a 23 éves pályafutása alatt 20 millió nyaralni vágyó utast szállított úticéljukra, majd pedig haza.

A flotta utolsó tagja, a G-OJMR lajstrommal repülő példány 2014. április 13-án, vasárnap fogja utolsó repülését teljesíteni az előbb már említett búcsúrepülés alkalmával. A 23 éves repülőgép kapitányi ülésében Martin Pound, a Monarch főpilótája foglal majd helyet, aki 36 éve aktív hajózó tagja az angol légitársaságnak, valamint 1991-ben őt érte a megtisztelő feladat, hogy az első szolgálatba álló A300-as repülőgépet vezesse.

Azoknak, akik szeretnék kihasználni az utolsó alkalmat, hogy egy Airbus A300 típussal repüljenek Európában, december 20-án 10 órától érdemes figyelni a Monarch weboldalát, hiszen bármelyik pillanatban elkezdődhet az értékesítés. A búcsújárat április 13-án 14.40 perckor száll fel London Gatwick repülőteréről, majd pedig 15.40-kor landol Birmingham-ben. A jegyértékesítés 74 fontos áron indul majd, amihez helyfoglalást lehet vásárolni már 1 fonttól, azonban aki ablak mellett szeretne utazni, annak 25 fontot kell kifizetnie a foglalt ülésért. Ez az ár tartalmazza az adókat és illetékeket, poggyász feladása ezen a járaton nem lehetséges.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!