A légitársaság vacsorával köszön el utolsó Jumbójától, egy héttel később a megmaradt példány is távozik a heathrow-i bázisról.

A Business Traveller szerint a légitársaság koronavírus-járvány miatt korlátozott számban árul jegyeket a december 7-i eseményre, amelyet Heathrow egyik hangárjánál tartanak.

A rendezvényre 50 fontért (kb. 20 ezer forint) lehet jegyet váltani, a felső szinten, a business osztályon felszolgált vacsorán a vendégek mellett pilóták és légiutas-kísérők is részt vesznek.

Forrás: Wikimedia Commons

A dolgozók az étkezés előtt körbevezetik az érdeklődőket a fedélzeten, a látogatás során útba ejtik többek közt a pilótafülkét és a légiutas-kísérők pihenőjét is, eközben arról mesélnek, hogy milyen volt a 747-esen szolgálatot teljesíteni.

Az esemény végén a résztvevők a Jumbo hajtóművei előtt fényképezkedhetnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egy héttel később a Virgin Atlantic végleg kivonja a flottájából a G-VROY lajstromú gépet, amely az Atlas Air flottájában repül majd tovább.

Corneel Koster üzemeltetésért felelős vezető azt mondta, a 747-es típussal szállították első utasaikat Londonból New Yorkba 36 évvel ezelőtt, azóta több millióan vették igénybe a légitársaságnál üzemelő példányokat, ezért szerették volna egy különleges eseménnyel elbúcsúztatni a típust.

A Virgin Atlantic összesen 30 darab 747-est üzemeltetett, a koronavírus-járvány miatt viszont idén tavasszal előre hozta a típus nyugdíjazását.