Csaknem 40 éves fennállását követően november 30-án beszünteti működését az Evergreen International Airlines. A kialakult helyzet következtében az amerikai légitársaság 131 alkalmazottja válik a hónap végén munkanélkülivé. A cég nemrég helikoptereket üzemeltető divíziójának értékesítésével próbált úrrá lenni financiális gondjain, de végül már az sem segített.

Az Evergreen International Aviation cégcsoporthoz tartozó légitársaság 1975. november 28-án kezdte meg működését, miután összeolvadt a Intermountain Airlines-szal.

Az eltelt csaknem négy évtizedben szerződött cargo partnerek voltak a világ szinte minden táján, charter és menetrendszerinti, valamint wet-lease járatokat is bonyolítottak.

Repültek az amerikai postának, az United States Postal Service számára és jelentős szerepet kaptak az amerikai haderők szállítási feladataiban is.

Mindenképp említésre méltó, hogy az Evergreen légitársasága az erdőtüzek oltásában is jeleskedett az erre a feladatra átalakított speciális Boeing 747-es gépükkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elmúlt pár évben számos az amerikai hadsereg szállítását végző charter cég csődölt be az iraki kivonulás és a jelentős afganisztáni csapatcsökkentés miatti kereslet hiány következtében. Ilyenek például a korábban Ferihegyen többször is megfordult ATA vagy Ryan International Airlines légitársaságok, és most az Evergreen is jelentős részben ennek a visszaesésnek vált az áldozatává.

Az Evergreen International Airlines anyavállalata, az Evergreen International Aviation és az egyéb érdekeltségébe tartozó, becslések szerint 250-275 millió amerikai dollár értékű cégek a hírek szerint továbbra is folytatják tevékenységüket.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!