A múlt héten teljesítette utolsó járatát a Finnair retro festést viselő repülőgépe. A skandináv légitársaság 50-es évekbeli arculatát idéző Airbus A319-ese nem távozik a flottából, csupán új egyenruhát öltve folytatja pályafutását.

A Finnair 2008-ban döntött úgy, hogy a többi nagy múltú légitársasághoz hasonlóan fennállásának 85. évfordulójára egyik repülőgépére az 50-es éveket idéző arculatát festi fel. Így született meg az Ezüst Madár, amely büszkén viselte négy éven át az egykori előd, a Convair színeit és a Finnish Airlines feliratot. Az OH-LVE lajstromú Airbus A319-112 típusú repülőgép Helsinki és Milánó között repült utoljára különleges, ezüst festésével.

A finn nemzeti légitársaság nemcsak a repülőgép festésével emlékezett meg a régi szép időkről, hanem az utaskísérők is az 50-es évekbeli egyenruhákban fogadták a fedélzeten utazókat. Igazi időutazás volt ez.

A Finnair retro festésű repülőgépét sokan a legszebbek közé sorolták, a repülésrajongók körében igen nagy népszerűségre tett szert.

Viszlát Ezüst Madár!

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


Forrás: Finnair’s YouTube Channel

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!