A Budapest Airport meglepődve értesült a médiából arról, hogy a Wizz Air úgy döntött, felfüggeszti az ideiglenes egyszerűsített reptéri beszállókapuk használatát, és visszatér az utasok terminál és repülőgép közötti buszoztatásához – írja közleményében a repülőtér-üzemeltető.

Kapcsolódó cikkeink:
Wizz Air: NEM a sátras beszállításra
Ferihegyi torzó: botrány a reptéri sátorváros miatt
A kecske is elfogyott és a káposzta sem lakott jól: a bevételeinek nagy része mellett a jó hírnevétől is hosszú évekre elköszönhet Ferihegy.
Képgaléria: Ferihegyi panoráma 2012: sátrak és bádogfolyosó

A Budapest Airport és a Wizz Air vezetői a hétvége folyamán is többször egyeztettek az egyszerűsített beszállókapuk használatának fejlesztéséről. Az új rendszer október 28-án lépett hatályba, amit az érintett légitársaságok nagy többsége jelenleg is zökkenőmentesen használ.

A Budapest Airport ismételten hangsúlyozza, hogy a repülésbiztonsági és védelmi előírások terén az egyszerűsített reptéri beszállókapuk esetében sem ment bele semmilyen kompromisszumos megoldásba. Valamennyi, egyszerűsített beszállókaput használó utas ugyanazon szigorú reptéri biztonsági ellenőrzésen esik át, mint a többi utas, ellenkező esetben a repülőtéri hatóságok nem engedélyezték volna az új rendszer használatát. A Budapest Airport továbbra is minden erőfeszítésével azon dolgozik, hogy garantálja a repülőtér magas szintű biztonsági előírásainak betartását.

Ez a panoráma fogadja a terminál előtti "Prémium parkolóba" behajtó autósokat, utasokat. | © AIRportal.hu

Ez a panoráma fogadja a terminál előtti “Prémium parkolóba” behajtó autósokat, utasokat.


A repülőtér három fontos légitársasági partnere (easyJet, Jet2.com, Ryanair) – amelyek az utasforgalom 30 százalékát adják – továbbra is zökkenőmentesen használják az egyszerűsített beszállókapukat. A légitársaságok a napi üzem során nagyfokú rugalmasságot tapasztalhatnak, egyúttal tartani tudják a repülőgépek rövid fordulóidejét, így a menetrendet is. Az, hogy a Budapest Airport biztosítja a légitársaságok számára az egyszerűsített beszállókapu használatát, segít abban, hogy lefaragják napi működési költségeiket, s így továbbra is olcsó repülőjegyeket, valamint differenciált szolgáltatást nyújthassanak az utasaik számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtér üzemeltetője kész továbbra is a legjobb szándékkal és bizalommal egyeztetni a Wizz Air képviselőivel minden napi működéssel kapcsolatos ügyekben, annak érdekében, hogy a nyitott kérdésekre a lehető leghamarabb megoldásokat találjon. A Budapest Airport továbbra is a repülőtéri szolgáltatások széles választékát kínálja valamennyi légitársaság számára, lehetővé téve, hogy mindenki a saját működésének, vagy egyéb szempontjainak megfelelően válasszon.

Az új beszállítókapuknak helyet adó sátrak közül az egyik, amelyik az utasokat megvédeni hivatott az időjárás viszontagságaitól a téli időszakban. | © AIRportal.hu

Az új beszállítókapuknak helyet adó sátrak közül az egyik, amelyik az utasokat megvédeni hivatott az időjárás viszontagságaitól a téli időszakban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!