Meghívott vendégek, ismerősök és barátok jelenlétében megnyílt a “Katari képek” című fotókiállítás, melynek darabjai Somogyi-Tóth Gábor másfél éves külföldi kinttartózkodása alatt készültek el, miközben Gábor a világ egyik legmodernebb repülőterének, a Hamadnak az elindításán is dolgozott.

A művész, akit egyébként Ferihegyen a legtöbben STG-ként ismernek, összesen 33 évig dolgozott a budapesti repülőtéren, de a Malév 2012-es csődjével egyidejűleg elköszönt a Budapest Airport-tól.

A megnyitón beszédet mondott Ughy Attila, a 18. kerület polgármestere, valamint Gábor régi barátja, Nagy Tamás, Ybl-díjas építész, aki a fotósorozatot értékelte, illetve hivatalosan meg is nyitotta a kiállítást.

A két terminál között kialakított folyosón kiállított képsorozatot megtekintve egy teljesen új képet kaphatunk Katarról, sőt megfigyelhetjük a tradicionális, valamint a modern életstílust az apró méretű országon belül.

A fotókról nem hiányozhatnak az emberek sem, mely szintén érdekes téma, mivel Katar lakosságának alig 20%-a katari állampolgár, ezáltal biztosítva még nagyobb kultúrális kavalkádot az országban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kiállítás 2015. február 28-ig a nap 24 órájában mindenki számára elérhető, és dijmentesen megtekinthető a budapesti Liszt Ferenc repülőtér SkyCourt termináljában.

Somogyi-Tóth Gábor a kedvenc képe mellett. A képre kattintva galéria nyílik. (Fotók: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Somogyi-Tóth Gábor a kedvenc képe mellett. A képre kattintva galéria nyílik. (Fotók: AIRportal.hu)Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!