Nem kevesebb, mint 850 szakújságíró érkezik a világ minden tájáról Magyarországra, hogy a Budapest Airportról kiindulva kipróbálhassa az Audi legújabb, immár teljes egészében magyar gyártású modelljét, az Audi A3 Sedant. A világhírű német autógyár új üzemét, ahonnan az új modell legördül, a héten avatták fel és az újságírók számára a típus világpremierje Ferihegyen kezdődik.

Egy hónapon keresztül egymásnak adják a kilincset a világ minden tájáról, így Kínából és az Egyesült Államokból érkező autós szakújságírók, tévéstábok, web- és közösségi médiaszerkesztők valamint életmód-magazinok szakemberei, hogy a repülőgép üléséből – a Budapest Airport 2. Termináljának közbeiktatásával – egyenesen egy vadonatúj Audi A3 Sedan vezetőülésében találják magukat. Az új, teljes egészében Magyarországon gyártott modell az Audi győri gyártósoráról kerül ki, amelyet a héten avattak fel ünnepélyes keretek között. Az Audi-konszern az A3 Sedannal az idén nyártól a világ legnépszerűbb autókategóriájában tör utat magának, a kompakt, négyajtósok piacán.

Sorakoznak a magyar gyártású Audi A3-as Sedanok a Liszt Ferenc repülőtér parkolójában. (Fotó: Budapest Airport)


A Budapest Airport 2. Termináljának SkyCourt Konferencia Központját erre az alkalomra Audi VIP-fogadó teremmé alakították át. Az ide érkező újságírók a megfelelő papírok kitöltése után átvehetik az útvonal- és programtervüket, kaphatnak egy szendvicset és egy üdítőt, majd a slusszkulccsal elindulhatnak a 2. Terminál előtt kialakított speciális Audi-parkolóba – átvenni az új kocsit. Az első útjuk az M 7-es autópálya érintésével a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyba vezet, ahol megoszthatják az úton szerzett vezetési tapasztalataikat az Audi szakembereivel és további információt kaphatnak a típusról. Az út innen visszavezet Budapestre, ahol a belváros egyik legszebb szállodájából gyönyörködhetnek a Duna-part, a Lánchíd és a budai Vár panorámájában. A vadonatúj Audi A3 Sedanok látványos sora a repülőtéri parkolóban egy hónapig kápráztatja el az utasokat és a nyári turistaszezon egyik fontos látványeleme lesz Ferihegyen.

“Egyszerre vagyunk izgatottak és büszkék arra, hogy vendégül láthatjuk ezt a fontos rendezvényt itt, a repülőtéren!” – jelentette ki René Droese. A Budapest Airport ingatlanfejlesztési igazgatója, az érintett szakterület vezetője hozzátette: “A Budapest Airport munkatársai nagyon büszkék arra, hogy a maguk eszközeivel hozzájárulhatnak az Audi új modelljének világpremierjéhez, hiszen ez az első, teljes egészében magyar gyártású Audi-modell Győrben. Az Audi szakembereivel szorosan együttműködve minden megteszünk azért, hogy a teszt-vezetésen résztvevő újságírók felejthetetlen élményekkel gazdagon térhessenek haza Magyarországról.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!