Idén február elsejétől tovább növeli a támogatott szervezetek számát a Budapest Airport, miután mostantól három különböző szervezet is gyűjthet adományokat a budapesti repülőtér 2-es terminálján.

A meghívásos pályázat alapján kiválasztott szervezetek egy éven keresztül összesen hat helyszínen gyűjthetik az utasok adományait, amelyből a várakozások szerint több millió forint is összegyűlhet. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport a 2A, a 2B Terminálok területén, továbbá a SkyCourt területén is lehetőséget biztosít a pénzgyűjtő perselyek elhelyezésére.

Támogatási politikájával összhangban a Budapest Airport átszervezte az adománygyűjtés rendszerét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az új koncepció értelmében a repülőteret üzemeltető cég 12 hónapos időtartamra három különböző szervezet számára biztosít lehetőséget arra, hogy egységes, a Budapest Airport arculati elemeit viselő perselyek segítségével adományokat gyűjthessen a repülőtér 2-es terminál nem nyilvános (tranzit) területein.

A Budapest Airport idén olyan szervezeteket keresett meg, amelyek kiszolgáltatott és leszakadó társadalmi csoporthoz tartozó embereket, elsősorban gyerekeket támogatnak, a környezet és a természet védelme érdekében tevékenykednek, vagy kiemelt fontosságúnak tartják az önkéntes mozgalmak népszerűsítését és felkarolását. A meghívásos pályázatok értékelése alapján 2014-ben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a WWF Magyarország és a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány gyűjthet adományokat a repülőtéren. A következő pályázatot a jövő év elején hirdeti meg a Budapest Airport.

A szervezeteknek a repülőtér üzemeltetője egyenként két-két perselyt biztosít, amelyet a központi utascsarnok, a SkyCourt középső és galéria szintjén, valamint az A és B terminálokon található beszállókapuk közelében helyezhetnek el. Az eddigi tapasztalatok, valamint a Budapest Airport becslései alapján az utasforgalom alakulásától függően, a kedvezményezettek évente akár négy-öt millió forint összegű adományra is számíthatnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az adománygyűjtés új rendszerét Szarvas Gábor, közösségi kapcsolatokért felelős igazgató mutatta be: „a budapesti repülőtér, mint az ország egyik legfontosabb nemzetközi közlekedési csomópontja kiváló helyszín a jótékony célú adománygyűjtő kezdeményezések számára. A Budapest Airport elkötelezett annak érdekében, hogy ezt az adottságot felelősen, a lehető legmagasabb színvonalon, egy pártatlan és valóban jótékony célt szolgáló rendszerben valósítsa meg. Biztosak vagyunk abban, hogy utasaink továbbra is jelentős mértékben támogatják ezt a kezdeményezést és ezen keresztül az általunk kiválasztott szervezeteket.” – fogalmazott az igazgató.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!