Ismét lesz közvetlen légi járat Budapest és Zágráb között. A Budapest Airport mai bejelentése szerint április 2-án egy új horvát start-up légitársaság kezdi meg működését a zágrábi nemzetközi repülőtérről, amely a magyar fővárost is felvette útvonalhálózatába.

ATR 42-300 a Denim Air katalógusában. (Forrás: Denim Air) | © AIRportal.hu

ATR 42-300 a Denim Air katalógusában. (Forrás: Denim Air)

A tájékoztatás alapján az Air Croatia Zágráb és Budapest között egyelőre heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és vasárnap üzemelteti járatait, az útvonalat turbolégcsavaros ATR 42 típusú repülőgéppel kiszolgálva.

Március elején, amikor az AIRportal.hu érdeklődésére a légitársaság megerősítette a járatnyitási szándékát az Air Croatia még Embraer E170 típussal tervezte az útvonalat, amely egyébként február 26-a óta maradt kiszolgálatlanul. Addig a Qatar Airways volt, amely a budapesti járatának fordulóidejét kihasználva napi rendszerességgel kötötte össze a két európai fővárost.

Az Air Croatia útvonalhálózatában Budapest mellett Milánó, Róma és Prága városai szerepelnek még. A Budapest Airport közleménye szerint a légitársaság az olasz városokba hétfőnként, szerdánként és péntekenként, míg Prágába a budapesti járattal megegyező napokon közlekedik a 48 utasüléses ATR-rel. A járatok reggel 8-kor indulnak Zágrábból és egy óra alatt érnek Budapestre, ahonnan szintén egy óra elteltével fordulnak vissza a horvát fővárosba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
„Minden kezdeményezésnek nagyon örülünk, ami segíti Budapest légi kapcsolatainak erősítését a régió fővárosaival és színesíti a kínálatot az utasaink számára.” –mondta el Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „Budapestről még mindig egy sor útvonal hiányzik a kínálatból a Balkán irányába, így nagyon fontos lépésnek tartjuk, hogy az Air Croatia révén Zágráb és Budapest között közvetlen légi összeköttetés jön létre.”

Az AIRportal.hu úgy tudja, az ATR gépet a holland Denim Air biztosítja az Air Croatia számára wet-lease alapú bérlet keretében, amely nemcsak a repülőgépet, hanem a teljes személyzetét, a karbantartást és a biztosítást is magába foglalja.

Az Air Croatia körülbelül egy éve próbálja megkezdeni működését, de immáron minden jel arra mutat, hogy áprilisban tényleg sikerül elindulniuk, értékes regionális légi kapcsolatot teremtve Horvátország és Magyarország között.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!