Új lendületet kaphat a repülőtér és térségének fejlődése, miután a Budapest Airport és a repülőtérnek otthont adó XVIII. kerület képviselői megegyeztek abban, hogy stratégiai megállapodást kötnek.

Az együttműködést Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Ughy Attila kerületi polgármester, parlamenti képviselő (FIDESZ) jelentette be a Konzultációs Bizottság legutóbbi találkozóján, amelyet a repülőtér rendszeresen szervez szakmai és üzleti partnerei mellett a környező települések politikai döntéshozói, valamint a főváros és a kormányzat képviselői számára.

A Budapest Airport és a XVIII. kerület három évre szóló stratégiai megállapodásának lényege, hogy a repülőtér és az önkormányzat a jószomszédi együttműködés alapján továbbra is mindent megtesz a térség infrastrukturális fejlődésének felgyorsításáért. A megállapodás fontos elemeként a Budapest Airport az elkövetkező években több kerületi fejlesztés finanszírozását, továbbá számos helyi szervezet és kezdeményezés támogatását vállalta.

Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója prezentációt tartott a repülőtér tavalyi eredményeiről és az idei kilátásokról, tervekről. (Fotó: Budapest Airport)


A repülőtér működésében érintett üzleti partnerek és önkormányzatok számára létrehozott Konzultációs Bizottságon elhangzottak szerint Pestszentlőrinc önkormányzata vállalta, hogy segítséget nyújt a Budapest Airport fejlesztési tervei és elképzelései megvalósításához, továbbá nyitott a felmerült problémák és megoldások egyeztetésére. Visszatérő elem a két fél, valamint az összes regionális szereplő együttműködésében az a közös fellépés, amelyet a repülőtérre vezető közúti és tömegközlekedési infrastruktúra fejlesztése érdekében kezdtek meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A repülőtér a szomszédunk, a legnagyobb munkáltatója és adófizetője is egyben a kerületnek, így elemi érdekünk a jó együttműködés és a hosszú távú partneri kapcsolat” – mondta Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere. A polgármester bizakodóan nyilatkozott a repülőteret a várossal összekötő gyorsforgalmi úthálózat rövid távú felújításáról, amely már az idei évben megkezdődhet.

A rendszeres egyeztető fórumot 2006-ban önkéntesen hozta létre a repülőteret üzemeltető cég annak érdekében, hogy a Budapest Airport önkormányzati, kormányzati, valamint üzleti partnerei első kézből értesülhessenek a repülőtér működése szempontjából legfontosabb fejleményekről. A Konzultációs Bizottság találkozóin rendszeresen megvitathatják a szakmai- és jószomszédi együttműködés aktuális kérdéseit.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!