Nemcsak az utazóközönségnél, hanem a pénztárgépeknél is teljes sikert arattak a villányi és a tokaji Sauska-borok, amiket egy hónapon keresztül kóstolhattak a Budapest Airport utasai. A magyar repülőtér immár hagyományosan kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a SkyCourtban külön kereskedelmi akciókkal is segítse a hungarikumok bemutatását és eladását.

Nem kevesebb, mint 418%-kal sikerült megnövelni egyetlen hónap alatt a villányi és tokaji Sauska-borászat termékeinek eladását a budapesti repülőtéren. Júliusban az immár hagyományos hármas promócióban (repülőtér-termelő-duty free üzlet) háromféle Sauska-bor kóstoltattak az utasokkal a SkyCourtban (Sauska Merlot, Sauska Cuveé 7 és Sauska Birtok Furmint) és tizenkét félét lehetett megvásárolni a Heinemann Duty Free üzleteiben. Így, akinek megtetszett a Sauska-borok elegáns ízvilága, rögtön vásárolhatott is magának egy-két tételt akár saját fogyasztásra, akár ajándékba. A Sauska-borászat elegáns minimál-designjához pontosan illeszkedő díszdobozos kiszerelést is kifejezetten erre a repülőtéri akcióra vetették be.

Fotó: Budapest Airport | © AIRportal.hu

Fotó: Budapest Airport

A Sauska-borászat családi vállalkozásként indult Magyarország talán két leghíresebb borvidékén, az elsősorban vörösborairól híres villányi régióban (főleg Nagyharsány környékén) illetve a tokaji borvidéken (itt a legtöbb dűlő Mád környékén fekszik). A nyári forgalomban az utasok körében nagyon népszerűek voltak az egyre divatosabb rozék, de a Cabernet Sauvignonból, a Birtok Furmintból és az örök tokaji slágerből, az 5 Puttonyos Aszúból is jelentős mennyiséget adtak el. A mostani bor-promóciót megvalósítását anyagilag is segítette a hazai termékeket támogató Agrármarketing Centrum, az AMC.

„Nagyon elégedettek vagyunk a mostani hármas promóció eredményeivel, amik a derűlátó várakozásainkat is messze felülmúlták.” – jelentette ki az első júliusi összesítések elkészítésekor Jankovich Ildikó. A ferihegyi Heinemann Duty Free marketing vezetője hozzátette: „Úgy gondolom, hogy a hazai minőségi termelőkkel és a repülőtérrel közösen sikerült kifejlesztenünk egy olyan kereskedelmi eszközt, ami nemcsak minden résztvevő számára egyformán előnyös, hanem kiemelt fórumot biztosít a minőségi magyar termékek bemutatására, sajátos magyaros színt visz a repülőtér amúgy nemzetközi világába.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A Budapestről elinduló utasok már a repülőtéri check-in részen, az utasbiztonsági vizsgálat előtt is tudomást szerezhettek a SkyCourtban folyó hungarikum-akcióról a mennyezetig érő fotó-dekorációnak köszönhetően.” mutatott rá Trencsén Andrea, a Budapest Airport kereskedelmi marketing vezetője, majd így folytatta. „A hármas együttműködésben megvalósított promócióval egyrészt a magyar Sauska-borok eladását kívántuk fellendíteni, másrészt azt is szerettük volna elérni, hogy a Magyarországról hazainduló utasok egy kellemes benyomást, egy szép ízt, és egy-két palackot is magukkal vigyenek emlékbe Budapestről.”

„Nagy élmény volt számunkra az utazókkal való mindennapos közvetlen találkozás.” – hangsúlyozta Hámory Eszter a Sauska-borászat marketing menedzsere. Kiemelte: „Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a mi boraink lehettek a júliusi üzenet: a magyar borok izgalmasak és érdemes értük a fővároson túl, Tokajba és Villányba is elutazni.”

A Budapest Airport közleménye.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!