Öt évre szóló bérleti- és rekonstrukciós megállapodást írt alá a Budapest Airport és a Celebi Ground Handling Magyarország a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes termináljának megújításáról.

A Budapest Airport már meg is kezdte a nagyjából félmillió euróra becsült projekt megvalósítását, amelynek értelmében szakaszonként felújítják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a régi 1-es terminál mellett elhelyezkedő ún. GAT-terminált.

A főbb építési munkálatokat, amelyekbe a közművek cseréje is beletartozik, május végéig kell befejezni, utána a belső építészetet már a Celebi Ground Handling és szerződött partnere folytatja. A közös cél az, hogy július végére, amikor a Hungaroringen megrendezik a Formula-1 Magyar Nagydíjat, már minden készen álljon a versenyzők és a VIP-vendégek fogadására.

General Aviation Terminal
A GAT-terminálon azok a kis- és nagy magángépek valamint business jetek utasai közlekednek, akik nem a menetrendszerű járatokkal érkeznek Budapestre, hanem saját vagy bérelt kisgép, vagy luxusjet szolgáltatásait veszik igénybe.

Az erről szóló ötéves megállapodást, amely magában foglalja a bérleti szerződést is, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Osman Yilmaz, a Celebi Ground Handling Magyarország Kft ügyvezető igazgatója és René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója írta alá. A megállapodás értelmében a kisgépes terminált a jövőben is a Celebi Ground Handling bérli, azonban adott esetben a két másik földi kiszolgáló cég, így a Malév Ground Handling és a Menzies is használhatja a létesítményt. A GAT-terminálon történik a kisméretű magángépek, business jetek és bérelt repülőgépek utasainak kezelése. A Formula-1 versenyzőkön mellett olyan hollywoodi hírességek is megfordultak már a ferihegyi GAT-terminálon, mint Angelina Jolie és Brad Pitt, Bruce Willis, Keanu Reeves vagy éppen milliárdos üzletemberek, akik luxus kiszolgálásra és teljes inkognitóra tartanak igényt. Mindkettőt megkaphatják a Budapest Airport kisgépes terminálján.

„Hosszú és eredményes tárgyalások végére tettünk pontot a mai aláírással a Celebi Ground Handling-gel” – jegyezte meg René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója. Hozzáfűzte: „ A célunk az, hogy a kisgépes terminálon megforduló utasok, az általuk elvárt gyors és hatékony kiszolgálásban részesüljenek, ráadásul a számukra megszokott luxuskörülmények között. A felújítás után a GAT-terminál a legkényesebb ízlésnek is maximálisan megfelel.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!