Teljesen megújul és kibővül a Budapest Airport kereskedelmi kínálata a 2. Terminálon. A vadonatúj üzletek és Magyarországon elsőként bemutatkozó márkák megjelenését 2A és 2B Terminál nemrég befejezett belső felújítása és átrendezése tette lehetővé. Érkeznek ékszer- és márkás bizsu üzletek, de lesz elektronikai és utazási kellék szaküzlet, napszemüveget valamint kozmetikai termékeket kínáló bolt is.

Nagy változást tapasztalhatnak azok az utasok, akik a következő hetekben a budapesti repülőtérről indulnak. Szeptemberben és októberben sorra nyílnak az új üzletek a 2A Terminál tranzit területén. A paravánok mögött már több helyen árulkodnak a feliratok: hamarosan ékszereket, elektronikai termékeket, vagy éppen kozmetikumokat kínáló üzletek nyitják meg kapuikat. Az utasok így már a SkyCourtból a beszállókapuk felé indulva, a 2A terminál területén sétálva is igazi nemzetközi repülőtéri környezetben sétálhatnak.

Az „első fecske” nyár közepén érkezett, a magyar tulajdonú PlayersRoom július végén már a második repülőtéri üzletét nyitotta meg. A cipőket, ruhákat és sportfelszereléseket kínáló bolthálózat már rendelkezik egy másik üzlethelyiséggel is, éppen a SkyCourtban. Az október közepén megnyíló Sunglass Center & Watch Corner már több magyarországi bevásárlóközpontból ismerős lehet. A napszemüveg éppen aktuális lesz a téli időszakban beinduló charterszezonban, sokan pont az őszi-téli hónapokban indulnak a Földközi-tengeri és afrikai napfényes tengerpartokra pihenni.

Magyarországon elsőként a budapesti repülőtéren nyit boltot a Virgin márka utazási kellékeket és elektronikai cikkeket kínáló üzlettípusa. Az új üzlet elsősorban elektronikai cikkeket kínál az utazók számára. A Virgin bolt megnyitása azért is fontos lépés a repülőtér életében, mert éppen ez a termékcsoport hiányzott eddig a Budapest Airport kereskedelmi kínálatából. Az üzlet szeptember 10-étől fogadja az érdeklődő és vásárló utazókat.

Két különleges ékszerüzlettel is gazdagodik a 2. Terminál kínálata. Ugyancsak először mutatkozik be Magyarországon a Michal Negrin. Egy izraeli házaspár által megálmodott és közel huszonöt éve útjára indított üzletlánc egyedülálló hangulatot sugárzó ékszereket, divat kellékeket, kiegészítőket, valamint dekorációs tárgyakat kínál. A Michal Negrin üzleteiben kapható termékek a színes fantázia világát mutatják be, amelyhez hasonló még nem volt a repülőtér kínálatában. Ugyancsak első magyarországi üzletét nyitja az amerikai Bijoux Terner, amely egyébként több mint hétszáz üzlettel rendelkezik világszerte. Divatáru, óra, valamint ékszer található a bolt kínálatában, amely Budapesten is megtartja világszerte sikeres üzleti modelljét: minden egyes terméket egységesen és mindössze tizenöt euróért kínálnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Szeptemberben még egy közkedvelt márka érkezik a terminálra: a természetes alapanyagú kozmetikai termékeket kínáló Yves Rocher. A francia hátterű világmárka új márkaboltot nyit a repülőtéren. Különlegesség, hogy a világon elsőként a budapesti repülőtéren valósul meg az Yves Rocher legújabb ötlete, a kifejezetten az utazáskor keresett termékeit, csomagjait kínáló üzlete. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a megszokott áruválasztékon kívül az utazáshoz legszükségesebb kozmetikumok a repülőtereken megengedett legfeljebb 100 ml-es kiszerelésben is kaphatók lesznek.

„A repülőtér kereskedelmi kínálatában alapvető megújulást hozott a SkyCourt tavaly tavaszi megnyitása” – hangsúlyozta Alan Bork. A Budapest Airport fogyasztói üzletágának igazgatója hozzátette: „világszínvonalú termékeket és a legjobb hazai márkákat felvonultató üzletek sora jelent meg a terminálon, valamint a korábbinál sokkal színesebb és lényegesen jobb ár-érték arányú gasztronómiai kínálat vált elérhetővé az utasok számára. Most, hogy már minden utas a 2. Terminálról utazik még fontosabb volt a kereskedelmi kínálat bővítése – követve az utazóközönség megváltozott igényeit és szokásait.”

A Budapest Airport a SkyCourt tavaly márciusi átadása után látott hozzá a két régebbi 2A és 2B terminálszárny teljes belső felújításához. Ez a beruházás idén nyárra ért véget és az új üzlethelyiségeket ezt követően vették birtokba a bérlők. Az utasok ma már egységes minőségű és kényelmű terminálon végigjutva érhetik el a járataikat, akár a schengeni, akár nem-schengeni övezetbe indulnak Budapestről.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!