Londoni járatot nyit a Gatwick és a budapesti Liszt Ferenc repülőtér között a Norwegian. A norvég low-cost légitársaság jövő tavasszal indítja új útvonalát a két főváros között, amely heti háromszori rendszerességgel kínál majd közvetlen összeköttetést.

Bővíti Budapestről elérhető desztinációinak körét a Norwegian. A légitársaság mai bejelentése szerint 2014. március 30-án közvetlen járatot indít London Gatwick és Budapest első számú légikikötője, a Liszt Ferenc repülőtér között.

A Budapest Airport az esti órákban kiadott közleménye szerint a Norwegian új járatai kedden és csütörtökön délután 14:45-kor szállnak le Budapesten, majd 30 perces itt tartózkodás után 15:15-kor indulnak vissza Londonba. Vasárnap pedig fél órával később, 15:15-kor érkezik és 15:45-kor száll fel Budapestről a járat.

A járatok hetente háromszor, keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként fognak közlekedni előreláthatólag a flotta Next Generation családba tartozó Boeing 737-800(WL) típusaival, amelyek kétféle fedélzeti konfigurációval, 189 és 186 üléses kivitelben üzemelnek.


A géppark ebből a típusból összesen 68 darabot számlál. A legújabbakon már Boeing SkyInterior (BSI) kabinbelső és WiFi elérhetőség is szolgálja az utasok kényelmét.

A Norwegian aktuálisan négy skandináv országba biztosít közvetlen járatokat Budapestről: Koppenhága, Helsinki, Oslo-Gardermoen és Stockholm-Arlanda szerepelnek a kínálatban. Ezekhez csatlakozik jövő márciusban London.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Budapestről több légitársaság is kínál járatokat Londonba, de a Malév megszűnése óta ezek közül egyedül a British Airways, amely hagyományos hálózati szolgáltatást nyújt. A brit nemzeti légitársaság a Heathrow-ra, míg a diszkont cégek, mint a Wizz, az easyJet, vagy a Ryanair a másodlagos repterekre közlekednek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!