Fotó: László Viktor

A jövő nyáron, 2010. július 2. és szeptember 22. között heti rendszerességgel közvetlen charter-járatok indulnak Budapest és Tokió között, amiről az Alconet japán charter járatokat üzemeltető cég és a kijevi Aerosvit légitársaság állapodott meg – közölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) az MTI-vel.

A Boeing 767-300ER típusú repülőgépen 197-en utazhatnak a turista-, és 22-en a business osztályon.

A járatnyitást a nyitott égbolt (open sky) légügyi szabályzat teszi lehetővé, ami két úti cél között harmadik ország légitársasága számára is biztosítja a repülési jogot.

A Magyar Turizmus Zrt. tokiói külképviselete segítette a szerződés létrejöttét.

Az MT Zrt. céljai között szerepel a csökkenő beutazási trend megállítása, a japán vendégek átlagos tartózkodási idejének tíz százalékos növelése és új utazási csomagok bevezetése a környező országokkal együttműködve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatindításhoz kapcsolódik az előkészület a légi marketing alap (LMA) létrehozására, aminek forrását a Magyar Turizmus Zrt. mellett a japán utazási irodák szövetsége, a JATA (Japan Association of Travel Agents) és a japán utazási irodák biztosítanák.

A Tokio-Budapest járat mellett, a LOT lengyel légitársasággal kötött szerződés szerint Tokió-Varsó járatokat is indítanak. Az MT reményei szerint a visegrádi négyekkel együttműködésben ezen a járaton is érkeznek vendégek Magyarországra.

Forrás: Gazdasági Rádió

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!