A Japán és Magyarország közötti idegenforgalom fejlesztésének lehetőségeiről tárgyalt Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos Tokióban, ahol egyebek mellett egy közvetlen charterjárat indításáról is szó volt Budapest és Tokió között.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A Magyar Távirati Iroda a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatására hivatkozva azt írta, a kormánybiztos május 18-19-i látogatása során megbeszéléseket folytatott Tamura Akihitóval, a Japán Turizmus Ügynökség vezetőjével, Macujama Rjoicsivel, a Japán Nemzeti Turizmus Szövetség elnökével, valamint Bienerth Gusztávot fogadta Hase Hirosi oktatási, kulturális és sport miniszter és a japán főváros kormányzója, Joicsi Maszudzoe is – tették hozzá.

A felek egyetértettek abban, hogy bár a japán turisták száma évről évre növekszik Magyarországon, a bővülés üteme a jelenleginél sokkal gyorsabb is lehetne – olvasható a turisztikai ügynökség közleményében.

Kiemelték: Magyarországra érkezik Ausztria, Csehország és Horvátország után a negyedik legtöbb japán turista a régióban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tokióból a 2014-es és azt megelőző években is repült nyaranta néhány japán charter Budapestre a Japan Airlines gépeivel, legutóbb 2014 augusztusában járt itt a japán fővárosból egy JAL 777-es, de korábban a légitársaság Boeing 747-400-as repülőgépei is többször megfordultak Ferihegyen.

A JAL Boeing 747-400-as repülőgépe Budapesten 2010. júliusában. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A JAL Boeing 747-400-as repülőgépe Budapesten 2010. júliusában. (Fotó: AIRportal.hu)


Az idei szezonban a térségből az Asiana Airlines érkezik majd Budapestre, a dél-koreai légitársaság az AIRportal.hu információi szerint Boeing 777-200ER gépekkel közlekedik július elejétől augusztus végéig összesen kilenc alkalommal, péntek éjszakánként érkeznek majd Budapestre 22:25-kor és 23:55-kor indulnak vissza Szöulba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!