Hétfőn megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre a Farnair Europe első Boeing 737-400SF teherszállító repülőgépe. A magyar, HA-FAT lajstromot viselő gép az első madár az egyelőre négy keskenytörzsű teherszállító példány közül, amelyek mind hazai lajstromozással közlekednek majd.

A svájci székhelyű légifuvarozó magyar leányvállalata, a Farnair Hungary Kft. kezdetben négy darab 737-es repülőgépet üzemeltet majd, azonban ebből nem következik az, hogy a géppark Budapesten bázisol majd.

A 737-400-as altípusú gépek eredetileg személyszállítóként közlekedtek az évek során, így cargo verzióra való átalakításra volt szükség, amelyet az Aeronautical Engineers vállalat végzett Miamiban.

Az 1996-ban készült Boeing 737-400SF eddigi évei alatt a Távol-Keleten szolgált, többek közt a China Airlines, a tajvani légierő és az Asiana Airlines színeiben is. 2013 augusztusa óta állt tárolás alatt, majd az Aeronautical Engineers szakemberei megkezdték az átalakítását, amellyel februárban készültek el. A konvertálás során a repülőgép teljes értékű cargo ajtót kapott a törzsön, amelyen keresztül összesen 11 paletta helyezhető el a raktérben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A képre kattintva galéria nyílik! (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A képre kattintva galéria nyílik! (Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!