WZZ 801-es járatszámmal Budapestre érkezett vasárnap este a Wizz Air első olyan repülőgépe, melyet a légitársaság új arculatának megfelelő színekbe festettek át. A HA-LPW lajstromjelű repülőgépet a hollandiai Maastricht repülőterén festették.

Kapcsolódó cikk Itt a Wizz Air új festése!

A HA-LPW lajstromjelű Airbus A320-232-es típusú, még nem sharkletekkel, hanem az hagyományos wingtip-ekkel felszerelt repülőgép 2009. óta teljesít szolgálatot a low-cost légitársaságnál. Ez a gép nem azonos a múlt héten a toulouse-i Airbus gyárban lefotózott vadonatúj Wizz Air repülőgéppel, mely elsőként kapta meg a légitársaság új festését. Azt még nem vette át a légitársaság.

Vasárnap gördült ki a festőhangárból Maastricht-ban
Fotó: Björn van der Velpen, Maastricht, Hollandia 2015. május 17.

A repülőgép orr része fehér festést kapott a szárnytőig, ahonnan elkezdődik a magenta színű sáv. A repülőgép törzsének első részén egy nagy W!ZZ logó kapott helyet, magenta és kék színben. A wizzair.com webcím a repülőgép törzsének hátsó részére került. A repülőgép hajtómű burkolatai maradtak magenta színűek.

A legnagyobb változás, hogy a lila helyett a kék szín került be az arculatba, mely a repülőgép függőleges vezérsíkjának egy részén és a törzs hátsó részén is dominál.

Az új festésről még múlt héten megkérdeztük a légitársaságot is, Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője akkor az alábbi rövid választ küldte el az AIRportal részére:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Lehet, hogy igazi, lehet, hogy nem. Csak május 19-én fog kiderülni, hogy mi ez az egész, és hogy van-e még más is mögötte.

A Wizz Air május 19-ére nagyszabású sajtótájékoztatót hívott össze, melyen természetesen az AIRportal újságírója is részt vesz.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!