Megújuló fedélzeti szolgáltatás, új kabin termékek és a legújabb generációs típusokkal bővülő flotta: Budapesten tartott sajtótájékoztatót az Airbus A380-as indító légitársasága, a Singapore Airlines, amely itthoni képviselője, a Tensi Aviation közvetítésével kínálja prémium szolgáltatásait a magyar utazóközönség számára.

Nagyszabású, a fedélzeti szolgáltatásokat megújító, az eddiginél is magasabb szintre emelő programot hirdetett idén júliusban a Singapore Airlines (SIA), amely fontosnak találta, hogy nemzetközi kampánya keretében a magyarországi partnereinek, illetőleg a légiközlekedési és turisztikai szaksajtó meghívott vendégeinek itthon is bemutassa legújabb termékeit. A légitársaság a kelet-közép-európai régióért is felelős svájci vezérképviseletének menedzsereit delegálta a magyar fővárosba, hogy budapesti kollégájukkal közösen tartsanak prezentációt.

A Singapore Airlines utasai elsőként szeptembertől a Szingapúr – London között közlekedő egyes járatokon élvezhetik annak a mintegy 150 millió dolláros beruházásnak a gyümölcsét, amely eredményeként első körben a flotta nyolc Boeing 777-300ER típusának fedélzete újul meg. Az új ülések és a tovább fejlesztett KrisWorld fedélzeti szórakoztató rendszer folyamatosan kerül nemcsak a többi útvonalon, hanem idővel a flottába érkező legújabb Airbus A350XWB típusokon is bevezetésre.

A Singapore Airlines-ról röviden
A Singapore Airlines hosszú utat tett meg a szerény kezdetektől napjainkig. Története 1947 májusában kezdődött, amikor a Malayan Airways útjára indított egy kétmotoros Airspeed Consul gépet Szingapúr, Kuala Lumpur, Ipoh és Penang között. Az utasok száma egyre növekedett, s ilyenformán a fiatal légitársaságnak is bővülnie kellett. Így történt, hogy 1955-ben már egy Douglas DC3-as flottával rendelkezett. A Malájziai Államszövetség 1963-as megalakulása a légitársaság nevének kétszeri megváltoztatását vonta maga után: először Malaysian Airways lett, majd három évvel később, igazodva a két részvényeshez, Malájzia és Szingapúr kormányához, Malaysia-Singapore Airlines-ra (MSA) módosult a nevük.

1972 októberében, az MSA megszűntével két új légitársaság született: a Malaysia Airline system (a mai Malaysia Airlines) és a Singapore Airlines. Szingapúr ekképpen megalakult új nemzeti légitársasága szerény, mindösszesen 10 gépet számláló flottával, 6000 alkalmazottal, egy 18 ország 22 városát érintő útvonalhálózattal, ám egyszersmind határtalan ambícióval és háta mögött 25 év tapasztalatával indult útjára. Gyarapodása nem is váratott magára: a légitársaság rövidesen modernizálta gépparkját és szinte utolérhetetlen ütemben emelte szolgáltatásai színvonalát. A távolra tekintő tervek, az újabb és újabb beruházások és termékújítások jóvoltából tekintélye és profitja is jelentékenyen megnövekedett – úgy is mondhatnánk: a piciny ázsiai szigetállam szerény légitársasága igazi óriás lett.

Az új generációs kabin termékek

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A két éven át tartó fejlesztési, előkészítési munkálatokban olyan nagynevű cégek működtek közre a Singapore Airlines elképzeléseit megvalósítandó, mint a BMW Group Designworks, a James Park Associates, vagy a Massive Interactive.

Mindennek eredményeként az első osztály (First Class) önálló kabinjai egy legmodernebb ötcsillagos szállodai szoba minőségét tükrözik. Nem véletlen, hogy ennek kidolgozásában a BMW dizájnerei vettek részt. Az itt elhelyezett 89cm széles és 203-208cm hosszúságú ággyá alakítható exkluzív kivitelű ülések a legtágasabbnak számítanak a manapság kínált első osztályúak közül. Az első osztályon utazók egy 61cm-es LCD monitoron élvezhetik a KrisWorld programokat. A legdrágább luxus autókhoz hasonlóan bőrrel bélelt tárolórekeszek pedig eXport, USB és HDMI csatlakozókat is rejtenek.

A mai légitársaságok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a megfelelő kabinvilágításra, az utazást kellemesebbé tevő fényhatásokra. Ez alól természetesen az exkluzív szolgáltatásairól ismert SIA sem kivétel. A kellemes fedélzeti atmoszféra megteremtésében nemcsak a központi világítást, hanem az utasok egyéni lámpáit is megújítják, hogy a munka, vagy a kikapcsolódást célzó olvasás minél kellemesebben teljen.

A First, a Business és Economy osztályok egy-egy fotón. (Forrás: Singapore Airlines)


Az üzleti utazókra is nagy hangsúlyt fektet a Singapore Airlines. A vadonatúj ülések az eddigieknél is nagyobb teret biztosítanak és természetesen ággyá is alakíthatóak, hosszúságuk 198cm-es. A kényelmesebb munkavégzés érdekében új tárolók, külön laptop rekesz is helyet kapott. A szórakoztató rendszer csatornáit pedig egy 46cm-es LCD képernyőn lehet élvezni és az első osztályon rendszeresített csatlakozóaljzatokat itt sem kell nélkülözni.

A legtöbben persze a turista osztály szolgáltatásait veszik igénybe, ezért a szélesebb közönség számára az itteni újítások lehetnek a legfontosabbak. A SIA ide is új, ígéretük szerint nagyobb kényelmet biztosító, oldalsó párnákkal, ergonomikus hát-, és fejtámlákkal ellátott üléseket telepít, amelyekből egy 28cm-es érintőképernyős monitoron keresztül ugyanaz a KrisWorld program érhető el, mint a gépen előrébb helyet foglaló utasok számára.

A flotta, amelynek bővítésére idén 17 milliárd dollár értékben rendelt gépeket a SIA

A Star Alliance légiszövetséget erősítő Singapore Airlines az egyik legfiatalabb gépparkkal rendelkezik a világon, repülőgépeik átlagéletkora 6 év 10 hónap. A flotta jelenleg összesen 102 darab, kizárólag nagyteljesítményű, szélestörzsű utasgépeket számlál. 23 darab Airbus A330-300-as, 5 darab A340-500-as, 19 darab A380-800-as, 29 darab B777-200-as és 26 darab B777-300-as áll a 34 országot és 63 célállomást átölelő útvonalhálózat járatainak teljesítésében rendelkezésre.

A legnagyobb az Airbus A380-as, amelyet a Singapore Airlines elsőként állított szolgálatba 2007. október 25-én. A légitársaságnak a meglévő 19 gépe mellett még további ötre van érvényes rendelése az Airbusnál. Szingapúri óriásgép először 2008 márciusában landolt európai repülőtéren, célállomása London Heathrow volt, ahová a mai napig közlekednek a társaság A380-asai.

A Singapore Airlines egyik Airbus A380-800 típusú óriásgépe leszállás közben Zürichben.
(Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)


A legújabb Airbus A380-assal teljesített útvonal október 27-től a kínai üzleti központ, Sanghaj lesz, de addig is az előbb említet londonin kívül nem kevesebb, mint kilenc járaton, a frankfurtin, a Hong Kong-in, a Los Angeles-in, a melbournein, a New York-in, a párizsin, a sydneyin, a tokióin és a zürichin lehet repülni az egyébként kétféle kabinkonfigurációval üzemeltetett típussal.

A frekventált távoli útvonalakon általában a tágasabb, összesen 409 üléses kivitel üzemel, amely 311 turista, 86 üzleti és 12 első osztályú utasférőhelyet kínál. A sűrűbben székezett változat szintén háromosztályos elrendezésben összesen 471 utas szállítására alkalmas, de még ez is alatta marad más üzemeltetők, a típuson alkalmazott székezéséhez képest. A SIA-val egy légiszövetségben működő Lufthansa például 526 ülésesre konfiguráltatja A380-as gépeinek fedélzetét.

Boeing 777-300ER, a típus amelyen az új generációs kabin termékek elsőként jelennek meg.
(Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)


Utasszállító flottájában hosszú távon a SIA egyetlen négy-hajtóműves típussal számol, mégpedig az eddig tárgyalt A380-assal. Az emblematikus Boeing 747-es korszaknak tavaly április 6-án intettek búcsút és a vállalat nem érdeklődik az újabb, 747-8-as Intercontinental iránt. A 747-400-asok kapacitásait A380-asokkal, illetőleg B777-300ER típusokkal pótolták. Öt darab hatótáv rekorder Airbus A340-500-asuk pedig még az idén kivonásra kerül. Ezek a gépek a világ leghosszabb, Szingapúr – Newark, és Szingapúr – Los Angeles közötti légi járatainak teljesítésével írták be magukat a történelembe. A több mint 18 órás utakat teljesítő Airbusok fedélzetét mindössze 100, mindegyiket ággyá is alakítható üléssel rendezték be a lehető legmagasabb komfort érdekében.

A jövő azonban a legújabb generációs kéthajtóműves szélestörzsű típusoké. Az Airbus-szal kötött szerződés szerint a légitársaság 30 darab A350-900XWB típusú repülőgépének szállításai a 2016/2017-es pénzügyi évben veszik kezdetüket. A Boeing 777-200ER váltására szánt kompozit Airbusból további 20 gépre opciós lekötést is formált a SIA, amelyeket a véglegesítés előtt módjukban áll a még nagyobb, A350-1000XWB-re változtatni. A toulouse-i gyártóval idén kötött szerződés már a harmadik az A350-900-asra vonatkozóan és ezzel együtt már 70 darab ilyen típusú gépre van rendelés a Singapore Airlines részéről, amely közép-, és hosszú távú járatokon kívánja üzemeltetni az A350-eseket.

Singapore Airlines Airbus A350-900XWB, egyelőre számítógépes grafikán. (Forrás: Airbus)


A leghosszabb törzsű Dreamliner, a Boeing 787-10-es egyik indító légitársaságává lépett elő a Singapore Airlines, amikor idén nyáron 30 gépre kötött vásárlási szerződést, amely szerint a szállítások 2018/2019-ben történnek majd. Érdekesség, hogy a gyári adatok szerint 300-330 üléses, 12964km maximális hatótávú típust a SIA középhatótávú útvonalakon tervezi üzemeltetni.

Ezeken felül az Airbusnál még 12 darab A330-300-as, míg a Boeingnél 8 darab 777-300ER is a rendelési listákon szerepel.

Singapore Airlines Budapestről

Annak sajnos egyelőre nincs realitása, hogy a Singapore Airlines közvetlenül repüljön Budapestre, de azért így is szép számmal akad lehetőség a légitársaság prémium szolgáltatásainak igénybevételére. A budapesti Liszt Ferenc repülőtérről kiindulva a legközelebbi csatlakozásokat a bécsi járat 2001-ben történt bezárása óta a frankfurti, müncheni és a zürichi légikikötők biztosítják Szingapúr felé. Ezek az európai városok a Star Alliance szövetségen belül a Lufthansa, illetőleg Swiss járataival könnyedén el is érhetők. Igaz, Zürich csak visszafelé lehetséges választás, mert odafelé a svájci légitársaság mindössze fél órával az A380-as indulása előtt érkezik, így az nem jöhet számításba.

Szingapúr, mint a SIA elosztóközpontja kitűnő átszállási lehetőségeket biztosít Thaiföld, Malajzia, Indonézia, azon belül is Bali, Ausztrália és Új-Zéland felé. A Singapore Airlines ráadásul egy komplett csomagot is kínál azon utasai számára, akik eredendően egy Szingapúron túli célállomásra repülnek a légitársaság, vagy leánycége, a Silk Air járataival, de pihenésképp szívesen tesznek egy kis kitérőt Szingapúr városában.

Kedves Marianna, a Singapore Airlines magyarországi képviselője a budapesti Hotel Nemzetiben tartott sajtótájékoztató beszéde közben. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)


Nekik szól a Singapore Stopover Holiday szolgáltatás, amelyet Kedves Marianna, a SIA magyarországi értékesítési menedzserének elmondása szerint a magyar utazók is előszeretettel vesznek igénybe és, amely lehetőséget biztosít rá, hogy a hosszú út során, Szingapúrban megállva, elidőzve egy kicsit, szállást, repülőtéri transzfert és igény szerint a helyi nevezetességekhez, látnivalókhoz belépőjegyet is előre, kedvezményes csomagban foglaljanak. Mindebben pedig a Tensi Aviation van a magyar utasok segítségére, amely már 2004 óta látja el a Singapore Airlines magyarországi képviseletét.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!