Kapitányokra és első tisztekre van szüksége rohamos léptékben fejlődő flottájának üzemeltetéséhez a Qatar Airwaysnek, ezért a légitársaság több állomásos, összesen nyolc várost átölelő pilóta toborzót hirdetett, amelynek kezdő pontja a magyar főváros, Budapest lesz.

Budapesten kezdődik és Panamavárosban végződik majd a Qatar Airways idei nyári pilóta toborzó kampánya.

A magyar fővárosban július 18-19-én várja a jelentkezőket a légitársaság a Marriot Hotelbe, aztán július 19-20-án már Jakartában is folytatódik a felvétel. Augusztus 12-13-án pedig Buenos Airesben, 15-16-án a chilei Santiagóban, 16-17-én Sao Paulóban, 19-20-án Bogotában, 26-27-én Mexikóvárosban és végezetül 29-30-án Panamavárosban lehet pályázni.

A felsorolásból egyértelműen kitűnik, az európai kontinensen ez alkalommal Budapest lesz a felvételi központ, és az indonéziai megálló kivételével erőteljesen a dél-amerikai nagyvárosokra koncentrál a légitársaság, amely főként Boeing 777-es, 787-es és Airbus A320-as, valamint A330-as típusaira keres pilótákat, típus jogosítással rendelkező és nem rendelkezőket egyaránt. A részletes lista és a jelentkezés feltételei ezen az oldalon tekinthetők meg.

A Qatar Airways flottája jelenleg több mint 130 repülőgépet számlál, köztük utas-, és teherszállítókat egyaránt. A légitársaságnak ugyanakkor további 280 gépre van érvényes rendelése mintegy 50 milliárd dollár értékben. A flotta keskenytörzsű Airbus A320/A321 típusaival rendszeresen lehet találkozni a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren is, mivel a Qatar Airways minden nap közlekedtet menetrendszerű járatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!