Az AIRportal.hu információi szerint rosszul lett egy utas a Lufthasa LH758 járatszámú, Frankfurt – Chennai (India) járatán. A négyhajtóműves, szélestörzsű repülőgép már a román határnál járt, amikor visszafordult Ferihegyre.

A járatot a Lufthansa D-AIGB lajstromjelű Airbus A340-300-as repülőgépe teljesítette. A repülőgép negyed egy körül rendben leszállt a ferihegyi 31R futópályára.

Az AIRportal.hu értesülései szerint a repülőgép Magyarország légterében engedte ki a felesleges üzemanyagot, de mivel a gép tömege a leszálláskor még így is nagyobb volt a szokásosnál, a futópályát a landolást követően néhány percre le kellett zárni, hogy a repülőtér munkatársai ellenőrizzék, hogy nem maradt-e idegen tárgy (pl. gumiabroncs darab) a futópályán.

Legutóbb január 28-án, hétfőn hajtott végre egy hajtóművel kényszerleszállást Budapesten a Turkish Airlines Boeing 737-es repülőgépe. A Boeing 737-800-as repülőgép személyzete az AIRportal.hu értesülései szerint az egyes, azaz a bal oldali hajtómű hibája miatt jelentett sürgősségi helyzetet (PAN-PAN) és Budapestre kért leszállási engedélyt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!