Utasrosszullét miatt Budapesten szállt le a Kuwait Airways Boeing 777-200-as repülőgépe, mely a légitársaság Kuvait – London járatát teljesítette.

Az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat speciális repülőtéri mentőautója. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat speciális repülőtéri mentőautója. (Fotó: AIRportal.hu)

A KU101-es járatszámmal közlekedő, 9K-AOB lajstromjelű Boeing 777-269(ER) típusú repülőgép személyzete a román-magyar határ térségében döntött a budapesti leszállás mellett és kezdték meg a süllyedést Ferihegyre.

A repülőgép kedden délután két óra után nem sokkal biztonságosan földet ért a budapesti repülőtér 31L jelű futópályáján, majd a számára kijelölt állóhelyre gurult, ahol az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálata megkezdte a beteg utas ellátását.

Információink szerint a repülőgép személyzete azért döntött a ferihegyi leszállás mellet, mert a repülőgép fedélzetén egy 55 év körüli kuvaiti állampolgárságú nő eszméletét veszítette.

Az utas még a budapesti leszállást megelőzően, a fedélzeten kapott elsősegélynek köszönhetően magához tért, mire a repülőgép földet ért. Az utas megtagadta a magyar egészségügyi kezelést és saját felelősségére és a légitársaság döntése alapján továbbutazhatott Londonba. A repülőgép délután fél ötkor folytathatta útját London felé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Frissítve: 2016.04.27. 12:00

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!