Az AMS repülőtéri mentőszolgálat csütörtökön hajnali 5 óra 5 perckor kapott riasztást, amely szerint a Turkish Airlines Eskişehir és Brüsszel között közlekedő TK1931-es járata egy idős utas rosszulléte miatt kitérőt tesz Budapesten.

Az utasrosszullét következtében Budapesten kitért TC-JPM lajstromjelű török Airbus A320-as a landolást követően a 212-es külső állóhelyre állt, ahol már az AMS mentőszolgálat ambulift és mentőautó járművei várták a repülőgépet.

A repülőgép személyzetének elmondása szerint a rosszul lett, 72 éves belga-török kettős állampolgárságú férfi a repülőútra saját oxigénmaszkjával érkezett és nem sokkal a felszállás után az egyik mosdóba vonult, mivel nem érezte jól magát.

Az utast a személyzet tagjának egyike kísérte vissza ülőhelyére, ahol eszméletét vesztette. Ezt követően megállapították, hogy a férfi nem lélegzik, így az újraélesztést is megkezdték, amelyet egészen a leszállásig, mintegy 40 percen keresztül nem is hagytak abba.

Miután a magyar orvosok a férfit átvették folytatták az újraélesztést, azonban nem jártak sikerrel, így már csak a halál beálltának időpontját tudták megállapítani. A járat később folytatta útját a belga fővárosba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!