A Napi Gazdaság mai számának értesülései szerint új, budapesti járat beindítását fontolgatja az dubaji székhelyű Emirates légitársaság. A lap információi szerint erősödő magyar−arab gazdasági kapcsolatoknak köszönhetően hamarosan beindulhat az Emirates budapesti járata, sőt a kuvaiti légitársaság is fontolgatja magyar járat beindítását.

Mint ismeretes, a környező országok repülőtereiről már évek óta magas telítettséggel járnak az Emirates repülőgépei. A bécsi járatokon a légitársaság már az Airbus A380-as, kétszintes óriásgépet is be akarta vetni, azonban ezt az osztrák hatóságok végül nem engedték a saját piaci érdekeik védelmében.

A légitársaság évek óta jár a prágai repülőtérre is, a járat kapacitását nem régiben bővítették: Airbus A330-as helyett már a jóval nagyobb Boeing 777-300-as gépükkel járnak a cseh fővárosba. Az Emirates 2013. február 6-án indította be varsói járatát, ezzel komoly konkurenciát támasztva a rivális Qatar Airways-nek. A szintén dubaji központú fapados légitársaság, a flyDubai pedig Belgrádba indított járatot idén tavasszal.

A budapesti járatot a lap értesüléseivel ellentétben nem csak az élénkülő arab – magyar üzleti kapcsolatok, a Dubajba utazó magyar turisták, az ide utazó arab gyógyturizmus és a Dubajban dolgozó magyar vendégmunkások oldaláról mutatkozó kereslet indokolhatja, hanem az Emirates globális terjeszkedése is. Az Arab Öböl legnagyobb légitársasága ugyanis komoly konkurenciát jelent az európai légitársaságok számára a távol-keleti desztinációk terén.

Mivel az Emirates legkisebb repülőgépe jelenleg az Airbus A330-as, így ha beindul a budapesti járat, azt várhatóan ez a típus fogja repülni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!