A SAS 45 új útvonal indítását jelentette be 2013-tól, a skandináv országok központi repülőtereiről és néhány regionális reptérről indulva számos izgalmas célállomásra. A jelentős útvonal bővítés keretében a skandináv légitársaság Oslóból és Koppenhágából indít új járatokat Budapestre. Az új járatok mellett a SAS növeli a meglévő járatainak frekvenciáját számos régión belüli és európai útvonalán – adta hírül közleményében a légitársaság.

Az új budapesti járatok:

Koppenhága – Budapest: 2013. március 31-től, heti 6 járattal, CRJ-900/MD-80/A320 repülőgépekkel*.

Oslo – Budapest: 2013. március 31-től, heti 3 járattal, Boeing 737 repülőgépekkel.

* Az AIRportal.hu kérdésére a SAS sajtóosztálya a fenti tájékoztatást adta tervezett repülőgéptípusokról.

„Az ügyfeleink közül sokan választják a SAS-t üzleti vagy szabadidős utazásaikhoz. Ők értékelik a díjnyertes pontosságunkat és az időmegtakarítással járó szolgáltatásainkat. Büszkén ajánljuk utasainknak a 45 új útvonalunk választékát 2013-tól. Ez azt is jelenti, hogy megőrizzük azt a címünket, hogy miénk a legszélesebb járat-kínálat az északi régióban” – mondta el Joakim Landholm a SAS kereskedelemért felelős alelnöke.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 45 új útvonal bejelentése teljes mértékben összhangban van a SAS azon céljával, miszerint teljes mértékben meg kívánnak felelni az ügyfeleik utazási szokásainak. Az új útvonalakra 2012. november 26., hétfőtől indul a jegyek értékesítése.

Az összes új útvonal:

Új útvonalak Norvégiából:
Oslo-ból: Salzburg, Berlin, Budapest, Santorini, Cagliari, Palermo, Pristina, Valencia, Malta, Lisbon, Athens, Tenerife és Pula
Bergen-ből: Dubrovnik, Antalya
Trondheim-ből: Split
Stavanger-ből: Antalya

Új útvonalak Dániából:
Koppenhágából: San Francisco, Budapest, Prague, Newcastle, Cagliari, Palermo, Alanya, Thessaloniki, Pula és Biarritz

Új útvonalak Svédországból:
Stockholm-ból:Innsbruck, Pula, Palermo, Cagliari, Thessaloniki, Tel Aviv, Pristina és Alanya
Göteborgból: Nice, Pristina és Östersund

Új útvonalak Finnországból:
Helsinki-ből: Paris, Rome, Prague, Geneva és Östersund
Turku-ból Kittilä
Tampere-ből Kittilä

Fotók: Samu Ádám / AIRportal.hu

A Budapest Airport közleménye:

Bombahír: visszatér az SAS Budapestre!

Egyszerre két városból indított összesen 9 járattal tér vissza Budapestre az SAS skandináv légitársaság. Az SAS ma jelentette be, hogy március 31.-től, vagyis a 2013-as nyári menetrendtől kezdve menetrendszerű járatokat indít Budapestre Olsóból és Koppenhágából.

Hatalmas piaci offenzívába kezdett az SAS skandináv légitársaság és ennek részeként Norvégiából és Dániából is új járatokkal tér vissza Budapestre. Az SAS heti hat alkalommal indítja gépeit Koppenhágából Budapestre (hétfőtől-péntekig 12.40-kor érkezik az SAS-gép Budapestre és 13.30-kor indul, vasárnap pedig 21.20-kor érkezik és 21.55-kor indul vissza).

Az oslói járat kedden 13.25-kor (visszaindulás 14.15), csütörtökön 13.15-kor (visszaindulás: 14.05) és vasárnap 10.50-kor (visszaindulás 11.40) érkezik Budapestre. Az előzetesen leadott tervek szerint a két járatot többféle típussal, köztük Airbus A 321-essel, Boeing 737 800-assal vagy 700-assal illetve Canadair CRJ-900 típussal repüli az SAS. Az SAS azt is megerősítette, hogy a járatokat nemcsak a nyári menetrendben, hanem egész éven át kívánják üzemeltetni.

„Az SAS mindig is kereste az új üzleti lehetőségeket és különösen az új koppenhágai járathoz fűzünk nagy reményeket. Az új SAS-járat biztosan nagy érdeklődésre tarthat számot a magyar utazók körében, hiszen Koppenhága nem csak Dánia, hanem egész Skandinávia légi kapuja is egyben.” – jegyezte meg a bejelentéskor Stefan Eiche, az SAS magyarországi vezérképviselője, hozzátéve, hogy az új járat mind a magyar, mind a skandináv turistákra és üzleti utazókra is épít.

„Nagyon nagy öröm a számunkra, hogy útvonalhálózatunk és kínálatunk tovább bővülhet az SAS járataival Dániába és Norvégiába.” – hangsúlyozta Kam Jandu. A Budapest Airport légközlekedési igazgatója elmondta: „A skandináv légitársaság koppenhágai és oslói járata nem csupán az észak-európai térségbe, hanem azon túl is nagyszerű átszállási lehetőségeket kínál.”

Az SAS skandináv légitársaság összesen nem kevesebb, mint 45 új járat elindítását jelentette be a mai napon. Az új piaci lehetőségek kihasználásának része a két új budapesti járat elindítása. Korábban az SAS 2006-ig működtette a Budapest-Koppenhága, illetve 2009-ig a Budapest Stockholm járatot. Az új SAS-járatokkal az utasok mind a dán, mind a norvég fővárosban a nagy nemzetközi repülőteret vehetik igénybe, annak minden kényelmi szolgáltatásával együtt.

Az SAS skandináv légitársaság a Star Alliance légitársasági szövetség alapító tagja, 2011-ben összesen 23 millió utast szállított 90 különféle célállomásra. Az SAS jellegzetes halvány bézs, vagy törtfehér festésű törzzsel és sötétkék függőleges vezérsíkokkal rendelkező flottájába nem kevesebb, mint 147 repülőgép tartozik, többségük az Airbus és a Boeing által gyártott korszerű utasszállító gépek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!