Budapesti járatot indít idén tavasszal, április 15-től a Transavia France légitársaság. A low-cost modellben működő fuvarozó az Orlyról kínál majd eleinte heti kétszer, majd május 13-tól heti háromszori összeköttetést a budapesti Liszt Ferenc repülőtérrel.

Az airlinroute.net járatinformációs portál szerint a Transavia France hat új útvonal indítására készül bázisrepülőteréről, a párizsi Orlyról a tavasz folyamán. Ezek között szerepel a magyar főváros, Budapest is.

A legelső új útvonalak április 12-én az isztambuli Sabiha Gökcen repülőtérre, illetőleg Olaszország fővárosába, Rómába indulnak. Míg előbbi a hét négy napján, addig utóbbi hetente tízszer közlekedik majd az Orly repülőtérről.

Április 13-án Málagával és Prágával bővül az útvonalhálózat. A népszerű dél-spanyolországi nyaralóhelyre heti négyszer, míg a cseh fővárosba heti ötször repülnek majd a társaság repülőgépei.

Április 14-én az olaszországi Pisába kezdi meg heti négyszeri járatainak üzemeltetését a Transavia France és végül, de nem utolsó sorban, hiszen a magyar utazóközönség számára ez a legérdekesebb, Budapest is része lesz a kínálatnak április 15-től. Eleinte heti kétszer, majd május 13-tól már háromszori alkalommal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Transavia France flottája jelenleg 11 darab Boeing 737-800NG típussal üzemel, de az airlineroute.net híre szerint az áprilisban nyíló új útvonalait a társaság az Air France-tól bérbe vett A320-as típusaival fogja üzemeltetni. A géptranzakció részleteiről azonban egyelőre nincsenek további információk.

A Transavia France 2007-ben kezdte meg működését, az Air France – KLM csoport tagja.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!