Budapesti járat indítását jelentette be az Air Croatia, a még el sem indult horvát légicég. A vállalat eredetileg 2014. december 18-án tervezte üzemelésének megkezdését, azonban az első járat indulását elhalasztották: 2015. márciusnál korábban biztosan nem szállnak fel a (légi)társaság még nem létező gépei. A márciustól megszűnő, jelenleg a Qatar Airways által üzemeltetett Budapest-Zágráb útvonalra is rárepülne tavasztól a horvát cég, melynek honlapján a célállomásoknál már meg is jelent Budapest, Róma és Prága mellett.

Ha valóban elindul a légitársaság és a budapesti járat, akkor márciustól hetente háromszor találkozhatunk Ferihegyen az észt Embraer 170-essel. (Fotó: Szalmási Szabolcs - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Ha valóban elindul a légitársaság és a budapesti járat, akkor márciustól hetente háromszor találkozhatunk Ferihegyen az észt Embraer 170-essel. (Fotó: Szalmási Szabolcs – AIRportal.hu)

Az Air Croatia honlapján már lehet foglalni márciusra a Budapesti járatokra, mintegy 69 eurótól egy útra. Oda-vissza 138 euróból lehet majd megjárni a Budapest-Zágráb útvonalat, ha tényleg elindul a légitársaság és a járat.

További érdekesség, hogy a járatok OV5510/5511 járatszám alatt futnak. Az OV az Estonian Air IATA kódja, amely arra utal, hogy az Air Croatia egyelőre még nem rendelkezik saját engedélyekkel, IATA és ICAO kódokkal sem.

A mostani tervek szerint a cég 2015. március 1-jén kezdheti meg működését, amellyel egy időben szállna fel az első budapesti járat is. A Liszt Ferenc repülőtérre hetente háromszor, kedden, csütörtökön és vasárnap látogat – a tervek szerint – a cég az Estonian Air-től bérbe vett Embraer 170-es repülőgépe. Budapestre egy órás repülés után 17:00 órakor érkezne meg az 5510-es járat, majd 18:30-kor szállna fel Zágráb felé 5511-es járatszámmal, ahol 19:30-kor landol.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vállalat képviselője kérdésünkre megerősítette, hogy a start elhalasztásának az oka a csekély számú foglalás, ami a decembertől márciusig tartó időszakra érkezett. Elmondásuk alapján az eddigi jegyfoglalások 90%-a kizárólag március 1-jei és az azt követő időpontokra szól, a már korábban meghirdetett prágai és római járatok esetén.

Ami a vállalat indulásának halasztását illeti, nem ez az első eset idén, hogy visszavonulót fújnak egy időre az Air Croatia-nál. Legutóbb idén nyáron döntött úgy a légitársaság, hogy a beérkezett foglalások igen csekély száma miatt a 2015-ös nyári szezonra készül inkább a “horvát Sólyom”.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!