Jövő hét szerdától Buenos Aires is felkerül a Cargolux dél-amerikai útvonalhálózatába. A luxemburgi teherszállító légitársaság november 13-án indítja az első járatot, amely ezentúl a brazíliai Viracopos érintésével az argentin fővárosban is rendszeres kitérőt tesz.

A Luxembourgból szerdánként induló CV 7643 számú járat a Brazíliában történő leszállást követően érkezik a Buenos Aires-i Ministro Pistarini de Ezeiza nemzetközi repülőtérre. A visszajárat az útba ejtett desztinációkat illetően azonban még sűrűbb programot bonyolít.

A CV 7654-es járatszámmal közlekedő Boeing 747-es először az ecuadori Latacunga, a kolumbiai Bogotá, majd a Puerto Rico-i Aguadilla után veszi csak útját ismét Európa felé, ahol a csütörtöki luxembourgi érkezés előtt még a britanniai Manstonban is leszáll.


Az általános jellegű rakományok mellett a Cargolux fogyasztási-, és autóipari cikkek, alkatrészek szállítására készül Buenos Airesbe. Az onnan érkező teherárut pedig élelmiszerek, ugyancsak az autóiparból származó termékek és élő állatok, mint lovak fogják kitenni.

Az útvonalon a flotta Boeing 747-400F típusai közlekednek, amelyből összesen 10 darabot számlál a géppark az újabb generációs és még nagyobb teljesítményű 9 darab Boeing 747-8F mellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A meglévő útvonal új, argentínai célállomással való kiegészítését a járat által érintett országok növekvő export igénye és a légi teherszállítás iránti kereslet növekedése hívta életre.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!