Santiago de Chile és Buenos Aires között teljesítette első menetrendszerinti járatát a LAN vadonatúj Boeing 787-8 típusú szélestörzsű utasszállító repülőgépe – adta hírül a fly-news.es spanyol nyelvű légiközlekedési hírportál.

Menetrendszerű szolgálatba állította első Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépét a LAN, amely Santiago de Chile és az argentin főváros, Buenos Aires között teljesítette első utasjáratát.

A LAN augusztus 31-én, üzemeltetői sorrendben negyedikként vette át első Boeing 787-es Dreamlinerét. A vállalatnak összesen 32 új generációs álomgépre van rendelése, amelyből 10 darab a hosszított törzsű, 10-es széria lesz.

Az első menetrendszerű járat, LA455-ös azonosítóval, 176 utassal a fedélzetén Jaime Quiroga parancsnoksága alatt, október 1-jén emelkedett magasba. A CC-BBA lajstromú chilei 787-es reggel 08:30-kor szállt fel Santiagóból és délután 16:53-kor érkezett vissza a Buenos Aires-i Ministro Pistarini nemzetközi repülőtérről.

Az első járaton utazóknak a légitársaság “LAN First 787 in the Americas” logoval ellátott, egyben a premiert is tanúsító ajándék dzsekivel tette felejthetetlenné az utazás élményét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első járat: útban Buenos Aires felé (Fotó: LAN)


A kezdeti időszakban heti 22 járatot fog teljesíteni a vállalat Boeing 787-ese a chilei és argentin fővárosok között. A típus a LAN berendezésében összesen 247 utast vehet fedélzetére: 217 turista és 30 business osztályra jegyet foglalót.

A következő desztináció-tervek között szerepel Peru fővárosa, Lima, Los Angeles, Madrid és Frankfurt is. A légitársaság flottájához az idei évben várhatóan még további két Boeing 787-8-as fog csatlakozni.

Ajándékosztás az út végén (Fotó: LAN)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!