Újabb kelet-európai célállomással bővítette útvonalhálózatát a flydubai: a low-cost modellben működő légitársaság október 1-jén nyitotta meg Dubai és a román főváros, Bukarest közötti közvetlen járatát.

A romániai nyitójárat október 1-jén, délután 13:30-kor landolt a bukaresti Otopeni nemzetközi repülőtéren, ahol vízsugaras köszöntés és magas rangú állami tisztségviselők várták az első flydubai repülőgépet.

A légitársaság wingletekkel szerelt Boeing 737-800 típusú repülőgépei egyelőre heti háromszor: hétfőnként, szerdánként és vasárnaponként közlekednek Bukarestbe. Október 28-tól azonban heti négyre nő a járatok száma, mivel csütörtökönként is adott lesz a lehetőség a járat igénybevételére.

Az FZ797-es járat minden nevezett napon, helyi idők szerint reggel 09:15-kor száll fel a Dubai reptér 2-es termináljáról és délután 13:30-kor landol Bukarestben. A visszautat teljesítő 798-as járat 14:15-kor száll fel és este 20:00-kor érkezik meg Dubaiba.

A flydubai oldalunknak adott tájékoztatása szerint egy oda-vissza útra szóló jegy 446 euró ártól foglalható, amely tartalmazza az illetékeket, 20kg tömegű poggyászt, 7kg tömegű kézipoggyászt, valamint egy külön, kimondottan laptop-, vagy más kisebb méretű kézitáskát is. 21 euró különdíj megfizetésével pedig már nagyobb lábteret nyújtó ülés is foglalható a fedélzeten.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A flydubai Boeing 737-800-asai összesen 189 utast vehetnek fedélzetükre. A legújabb gépek már Boeing SkyInteriorral szereltek (Fotó: flydubai)


A 2009 júniusa óta működő flydubai jelenleg 25 darab, egyenként 189 üléses Boeing 737-800 típusú utasszállító repülőgéppel rendelkezik. Érdekesség, hogy a flydubai flottájában, A6-FDW lajstrommal teljesít szolgálatot a hétezredikként gyártott Boeing 737-es, amelyet tavaly decemberben vett át a vállalat.

A flydubai jelen van Szerbia, Ukrajna és Oroszország fővárosainak repülőterein is. Arra a kérdésünkre, hogy terveznek-e járatot nyitni a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre, a légitársaság sajtóosztálya későbbi tájékoztatást ígért.

Járatnyitó sajtótájékoztató Bukarestben, középen Ghaith Al Ghaith, a flydubai vezérigazgatója (Fotó: flydubai)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!