A 2016 Diszkont Légitársasága címet nyerte el a Wizz Air a légiipari információk és elemzések vezető független szolgáltatója, a Centre for Aviation (CAPA) díjátadóján. A díjat Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója vehette át október 27-én Amszterdamban, a 2016. évi CAPA díjátadó ünnepségen – közölte lapunkkal a légitársaság.

A CAPA azokat a légitársaságokat és repülőtereket hivatott elismerni, amelyek nem csupán sikeresek, de képesek irányt mutatni az iparágnak a folyamatosan változó környezetben.

Miközben az iparág átrendeződik, a nyertesek olyan stratégiákat alkalmaznak, amelyek a többieknek követendő példát mutatnak.

A díjra felterjesztett vállalatokat a CAPA és a Heidrick & Struggles fejvadász cég független elemzői ellenőrizték és válogatták le.

A végső győzteseket 8 tagú független, globális zsűri választotta ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air annak köszönheti a CAPA Év Diszkont Légitársasága címet, hogy stratégiai szempontból kiemelkedő teljesítményt nyújtott az év során, az iparág fejlődésére a legnagyobb hatással volt, vezetőként lépett fel és felállította a mércét a versenytársaknak.

A zsűri méltatta a WIZZ állandó magas szintű teljesítményét és gyors növekedését egy nem könnyű régióban, amit többek között az elmúlt pénzügyi év 20%-os kapacitásnövekedése is bizonyít. A WIZZ ma piacvezető Magyarországon, Romániában és Macedóniában, de a Közép- és Kelet-Európai térség többi részén, így Lengyelországban, Bulgáriában, Litvániában és Lettországban is erős jelenléte van.

“A WIZZ több éve kiemelkedő teljesítményt nyújt Európában, különösen 2015-ös tőzsdére lépése óta” – mondta el Peter Harbison, a CAPA elnöke. “A WIZZ hét éve folyamatosan nyereséges, Európában a legmagasabb utasonkénti bevételt tudhatja magáénak a kiegészítő szolgáltatások terén és a 2016-os pénzügyi évben az egyik legalacsonyabb utaskilométer-költséggel (CASK) rendelkezett Európában” – tette hozzá.

A WIZZ részesedése a Közép- és Kelet-Európai alacsony viteldíjas piacon már 45%-hoz közelít,
ami elismerésre méltó eredmény az erős piaci versenyt és az országok nagy számát figyelembe véve. A WIZZ az elmúlt öt évben megduplázta utasainak számát, és jelenleg 130 desztinációra üzemeltet járatokat 73 Airbus A320 és A321 repülőgépből álló flottájával.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!