A Norwegian Air Shuttle fapados légitársaság Norwegian Cargo néven indít leányvállalatot, mellyel az egyre növekvő nemzetközi piacra szeretne belépni – adta hírül közleményében a norvég fapados légitársaság.

A cargo leányvállalat elsősorban a skandináv piacért lesz felelős, megnyitva a lehetőséget több közvetlen megállapodáshoz.

A fapados légitársaság belépett a tengerentúli járatok piacára is, hiszen májustól az Egyesült Államokba és Thaiföldre is indít járatot a Norwegian.

Ezeket a járatokat a légitársaság az erre a célra megrendelt Boeing 787 Dreamliner típusokkal fogja üzemeltetni (feltehetően ezen gépek cargo kapacitását hivatott értékesíteni az új cég – a szerk.), azonban az elmúlt hónapok eseményei miatt várhatóan késni fog az első példány átadása, így a légitársaság az első pár hetes időszakra a repülőgépbérlés opcióját kénytelen alkalmazni.

„Itt az idő, hogy létrehozzunk egy különálló szervezetet a vállalaton belül, hogy fenntartsuk és fejlesszük az áruszállítást, és biztosítsuk az optimális kihasználását a rendelkezésre álló cargo kapacitásnak.” – nyilatkozta Bjorn Erik Barman-Jenssen, a földi kiszolgálásért felelős igazgató.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Norwegian Boeing 737-800-as repülőgépe, mely a légitársaság on-board wifi internet szolgáltatását hirdeti.
(Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!