A nehéz anyagi helyzetben lévő Cargolux egy olyan üzleti tervvel rukkolt elő, amely képes a jelenleg veszteségesen üzemelő légitársaságot gazdaságos, profittermelő céggé változtatni az elkövetkezendő 5 éven belül – írja a ch-aviation.

A légitársaság mintegy 275 millió dolláros tőkeemelést szeretne kapni a jelenlegi részvényeseitől, két részletben. Az első, 100 millió dolláros befektetést még az idén, a maradék 175 milliós összeget pedig 2014-ben szeretné felhasználni a fuvarozó cég. A tőkeinjekcióból kimaradna a luxemburgi kormány, mely a cég értékpapírjainak 35%-át birtokolja.

A befektetések elsősorban új szállítógépek vásárlására fordítanák. A légitársaság szeretné jelenlegi 15 repülőgépes flottáját 18 darabosra növelni, és feltételezhető, hogy a már jól bevált Boeing 747-8F típusból fog érkezni további 3 példány a céghez.

Az üzleti tervnek szintén része a dolgozók bérének csökkentése, mely mintegy 10 millió dolláros megtakarítást eredményezne évente. Az új munkaszerződéssel kapcsolatban a vezetőség már meg is kezdte a tárgyalásokat a dolgozókat képviselő szakszervezettel.

A Luxair légitársaság jelenleg a Cargolux legnagyobb részvényese, mely a cég 43,4%-ának birtokolja. A Luxairen, és a kormányon kívül még kettő, szintén luxemburgi bejegyzésű bank birtokol tulajdonrészt a vállalatban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing 747-400F-ek is biztosan maradnak a flottában, és a korszerűbb B747-8F típussal közösen fognak üzemenli. Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!