A Boeing és a Cathay Pacific a mai napon újabb megrendelést jelentettek be. Ennek keretében a hongkongi székhelyű légitársaság három darab Boeing 747-8F teherszállító repülőgépet rendelt a légitársaság cargo ágazatának. A megállapodás értéke eléri az 1 milliárd dollárt – olvasható a repülőgépgyár hivatalos közleményében.

A hongkongi légitársaság teherszállító részlege jelenleg 8 darab Boeing 747-8F repülőgépet üzemeltet, melyek mellé további két példány átadására várt a fuvarozó vállalat.

A mostani megállapodásnak köszönhetően 13 darabos 747-8F flottával fog rendelkezni a Cathay Pacific, amint átveszik az utolsó megrendelt gépet is. A ma bejelentett egyezség egy opciós vásárlást is magába foglal, mely öt darab Boeing 777F teherszállító repülőgépre vonatkozik .

„A 747-8F teherszállító hatékonyabb üzemanyag-megtakarítást, valamint környezetvédelmi szempontokból is több előnyt biztosított eddig is a megújult flottánkban. Rendkívül elégedettek vagyunk ennek az új típusnak a teljesítményével, és továbbra is azon dolgozunk, hogy megőrizzük a Cathay Pacific piacvezető szerepét.” – nyilatkozta John Slosar, a légitársaság vezérigazgatója.

„A Cathay Pacific hosszú ideje ügyfele és üzemeltetője vállalatunk termékeinek és szolgáltatásainak. Nagyra értékeljük a légitársasággal való együttműködésünket és hálásak vagyunk a vállalat szüntelen bizalmáért a Boeing 747-8F iránt.” – tette hozzá Ray Conner, a Boeing kereskedelmi repülőgépekért felelős elnök-vezérigazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing 747-8F bevezetésével a légitársaság az elmúlt években használt Boeing 747-400BCF típus leváltását kezdte meg. Napjainkban ebből a típusból már csupán egyetlen darab szolgál a Cathay Pacific kötelékében.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!