A világ legutáltabb repülőtere
Deluxe Magazin

A párizsi Roissy-Charles de Gaulle-t választotta a világ legutáltabb repülőterének a CNN utazási honlapja. Más listákon sem szerepelt túl jól Franciaország legjelentősebb repülőtere.
Az utasok kommentárjai és rémálomszerű emlékei alapján készített szégyenlista második helyére a Los Angeles-i nemzetközi repülőtér került, megelőzve a londoni Heathrow-t.
A párizsi repülőtér – ahol évente 60 millióan fordulnak meg – a kellemetlen kiszolgálószemélyzet, a kifogásolható higiéniás körülmények, a beszállókapuknál tapasztalt információhiány, a közepes színvonalú éttermek és kávézók miatt került az utazóközönség utálatának kereszttűzébe.
A CNNGO szerint a Roissyt az órákon át rossz sorban várakozó ideges utasok és a házsártos személyzet jellemzi leginkább. Egyébként számos francia utazási portál hasonló tapasztalatokról számolt be: az internetezők a repülőtér kopottas jellegére és a megfizethetetlen parkolási költségekre is panaszkodnak.
A párizsi repülőtér nem először képezi utálat tárgyát. Két évvel ezelőtt a repülőtéri pihenési körülményeket tesztelő kanadai Sleepingairports.net sorolta utolsó helyre a Roissyt, tavaly pedig a francia fogyasztóvédők választották meg az utasok igényeit legkevésbé kielégítő európai repülőtérnek.
A párizsi repülőterek igazgatósága (ADP) a Le Figaro című napilapban elítélte a CNNGO módszereit, amely tanulmányát utazási portálokon és blogokon megjelent “kávéházi pletykákra” alapozta. A 90 ezer embert foglalkoztató ADP azzal utasította vissza a “deszka nélküli WC-kre” vonatkozó kritikákat, hogy csúcsforgalomban félóránként, egyébként pedig óránként takarítják a mosdókat.
Arról, hogy a leszállás után sokszor percekig kell az utasoknak a repülőgépben várakozniuk a lépcsőkre vagy a tranzitban a csomagokra, amelyek nagyon lassan érkeznek, pedig nem a repülőtér, hanem a légitársaságok tehetnek – állította az igazgatóság, amely csak az éttermi szolgáltatásra vonatkozó bírálatokat fogadta el. “2013-ig ötven új kiszolgálóhelyet nyitunk, mert az emberek a már ismert hálózatokat keresik (a repülőtéren is)” – jelezte az ADP, amely az elkövetkező négy évben 750 millió eurót szán a szolgáltatások minőségének javítására.

A CNNGO egyébként összeállította a legkedveltebb repülőterek listáját is, amelyet ázsiai városok vezetnek. Szöul és Szingapúr előtt Hongkong végzett az élen.
Nemrégiben felmérést készített a francia repülőtereket tömörítő Aeroports de Paris is, a szervezet arra volt kíváncsi, hogy melyik repülőtérrel a legelégedettebbek az utasok Európában. Ebben a párizsi Charles de Gaulle csak a nyolcadik, a londoni Heathrow tizedik lett.
A versenyt a zürichi légikikötő nyerte, az utasok közel kilencven százaléka volt elégedett vagy nagyon elégedett a reptérrel.
Viszonylag nagy lemaradással, 87 százalékkal futott be másodiknak Párizs kisebb nemzetközi repülőtere, az Orly, míg a harmadik helyet az amszterdami Schiphol szerezte meg 86 százalékkal.
A felmérésben 3700 utast kérdeztek meg, akiknek a csomagkezeléstől kezdve a reptéri alkalmazottak viselkedéséig mindent értékelniük kellett. Parkolásban a koppenhágai reptér nyújt a legtöbbet (százszázalékos elégedettség), míg a legjobb WC-k és liftek Münchenben vannak.
Vásárlási élményben Amszterdam nyert Zürich és Brüsszel előtt, míg a legjobb átszállóreptér München lett Amszterdamot és Barcelonát megelőzve.

forrás: Deluxe.hu

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!