Akár már idén nyáron megkezdődhet a Montenegro Airlines és az Etihad Airways együttműködése, melynek köszönhetően 2015 júniusától a két vállalat stratégiailag összehangolja az üzemelést, így téve még hatékonyabbá a vállalatokat.

Daliborka Pejović, a montenegrói légitársaság vezérigazgatója jelentette be a hírt, mely szerint a Montenegro Airlines és az Etihad hamarosan stratégiai együttműködésről ír alá szerződést. Az egyezségnek köszönhetően a két légitársaság utasai sokkal könnyebben elérhetik a partnerek célállomásait, és élvezhetik a felkínált szolgáltatásokat, beleértve a lounge-ok használatát is.

Az együttműködés magában foglalja a code-share program beindítását is, mely a téli időszakban is nagyobb kihasználtságot hozhat, elsősorban a montenegrói vállalat számára. Arról egyelőre nincs információ, hogy az Etihad Airways összes viszonylatára rákerülnek-e majd a Montenegro Airlines járatszámai, vagy csak a legfrekventáltabb útvonalakat célozza meg az európai cég.

A montenegrói kormány 2014 elején jelentette be, hogy privatizálni kívánja a nemzeti légitársaságot. Pár hónappal később, májusban már az Etihad Airways vezérigazgatójával, James Hogannel tárgyaltak egy esetleges befektetésről. Akkor a vezérigazgató megígérte, hogy figyelni fogják a Montenegro Airlinest – írja cikkében az Ex-Yu Aviation hírportál.

A most aláírásra kerülő egyezmény viszont nem foglalja magában azt, hogy az arab fuvarozó megvásárolja a légitársaságot, vagy annak egy részét, mivel az Etihad a régió egyik legjelentősebb vállalatának, az Air Serbia-nak kisebbségi tulajdonosa, a cég értékpapírjainak 49%-val.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A code-share együttműködés viszont jó kiindulási alap lehet amennyiben további terjeszkedésre, illetve kapacitásra lenne szüksége a Perzsa-öböl menti légitársaságnak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!