Új desztinációként Moszkva is felkerül azon célállomások közé, ahonnan rendszeresen járnak majd chartergépek Debrecenbe. A két város viszonylatában sem menetrendszerinti-, sem charterjáratok nem közlekedtek azóta, hogy a Debreceni Repülőtér polgári forgalmat bonyolít – jelentette be Meleghegyi Tamás, az Airport-Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója.

A Tatarstan légitársaság Boeing 737-400-as típusú, 150 férőhelyes repülőgéppel üzemelő járata kéthetente, eltérő napokon közlekedik majd a moszkvai Domodedovo repülőtér és a Debreceni Repülőtér között. Az első gép augusztus 9-én, 10.30 órakor landol Debrecenben.

A járatot üzemeltető orosz cég a magyar termálvíz gyógyító hatására alapozva szervez utakat Hajdúszoboszlóra. A célközönséget elsősorban beteg gyerekek és az őket kísérő szülők jelentik, de pihenni, nyaralni vágyók is érkeznek majd.

Nem a moszkvai lesz az első járat, amely rendszeresen, a Debreceni Repülőtér szolgáltatásait igénybe véve szállít Hajdúszoboszlóra turistákat: a Germania légitársaság április óta szintén kéthetente, csütörtökönként közlekedtet hasonló járatokat Berlin és Debrecen között.

A Tatarstan Boeing 737-400 típusú repülőgépe

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!