Tovább terjeszkedik az American Airlines Magyarországon és Közép-Európában, a légitársaság a jövő nyári menetrendi szezonban Budapest és Chicago között indít járatot, ezzel konkurenciát állítva a LOT-nak.

A légitársaság közleménye szerint a járatok május 7-től október 24-ig közlekednek hetente négy alkalommal, a járatokat a légitársaság Boeing 787-8-as típussal teljesíti.

Az American Airlines ezzel a LOT-nak állít konkurenciát, a lengyel légitársaság ugyanis a legutóbbi bejelentése szerint szintén szezonálisan, heti két járattal közlekedik majd Budapest és Chicago O’Hare között.

A hálózat bővítése nem érinti a Budapest és Philadelphia közti járat menetrendjét és a géptípust sem: az adatok szerint az American továbbra is öregecske Boeing 767-300-asokkal repül naponta a nyári menetrendi időszakban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság egyelőre nem töltötte fel a pontos menetrendet a honlapjára, a jegyek majd augusztus 12-től foglalhatók.

Az American Airlines rendszere szerint az AA130-as járat 18.30-kor indul Chicagoból és másnap 10.35-kor száll le Ferihegyen, az AA131-es járat pedig 12.40-kor száll fel és aznap 16.25-kor landol az amerikai városban.

Az amerikai légitársaság először közlekedik Budapest és Chicago között, a Boeing 787-8-asain 20 üzleti, 28 prémium turista és 186 normál turista osztályú, összesen 234 ülést kínál.

Összehasonlításképp, a LOT ugyanezen az útvonalán használt ugyanilyen típusú gépén 18 üzleti, 21 prémium turista és 213 turista osztályú szék érhető el.

Közleményében az American azt hangsúlyozta, hogy jelentős igényt látnak a kelet-közép-európai régióban, ezért egyetlen jelen lévő amerikai légitársaságként szükségét érezték a bővítésnek. Budapest mellett az American Prágába és Krakkóba is indít járatokat jövő nyáron, de e két városba hetente ötször járnak majd szintén 8-as Dreamlinerekkel.