Az üzleti utazók és turisták körében egyaránt fontos célállomással bővül jövő tavasztól a Qatar Airways útvonalhálózata. A dohai székhelyű légitársaság chicagói járatnyitásával már négy amerikai városba fog közvetlen összeköttetést kínálni.

Az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnépesebb városába indít közvetlen repülőjáratokat jövő év áprilisától a Qatar Airways.

Az első járat 2013. április 10-én veszi útját a szelek városaként ismert Chicago felé. A Qatar Airways jelenlegi zászlóshajóját, a megnövelt hatótávú Boeing 777-300ER típust állítja szolgálatba legújabb amerikai útvonalán, amely a New Yorki-i, houstoni és washingtoni járatokat követően a negyedik az országba irányulók közül.

Chicago igen fontos célállomás, a hét futópályával rendelkező O’Hare International Airport az éves 70 milliós forgalmával a világ második legnagyobb utasforgalmú repülőtere.

A legnagyobb triplahetes. A Qatar Airways jelenleg 16 darab Boeing 777-300ER-t használ (Fotó: Qatar Airways)

A Qatar Airways Boeing 777-300ER típusú szélestörzsű repülőgépei 42 business és 293 turista osztályú üléssel várják utasaikat. Az üzleti osztályon 2-2-2, míg a turistán 3-3-3 elosztásban vannak elhelyezve az ülések.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A menetrendet illetően a naponta közlekedő, QR991-es járat (helyi időket feltüntetve) reggel 09:15-kor száll fel Dohából és délután 15:50-kor landol Chicagóban. Az út mintegy 15 órát vesz igénybe. A visszafelé tartó QR992-es járat 21:30-kor száll fel és másnap 19:00 órakor érkezik meg a katari fővárosba.


A Qatar Airways Boeing 777-300ER típusának fedélzeti bemutatója (Forrás: Qatar Airways)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!