Augusztusban nyitja meg legújabb, kilencedik az Amerikai Egyesült Államokba közlekedő járatát az Emirates. A dubai légitársaság extra nagy teljesítményű Boeing 777-200LR típusai a hét minden napján repülnek majd Chicagóba.

A menetrend szerint a járat (EK 235) reggel 09:45-kor száll fel Dubaiból és 15:25-kor landol Chicagóban, ahonnan (EK 236) 20:35-kor indul és másnap 19:10-kor érkezik vissza az emírségekbeli nagyvárosba.

Chicago augusztus 5-től kezdődően az Emirates kilencedik célpontja lesz az Amerikai Egyesült Államokban. A nyolcadik rövidesen, március 10-én indul Bostonba.

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosából, Abu Dhabiból már 2009 óta van közvetlen járat Chicagóba, az O’Hare nemzetközi repülőtérre, amelyet a nemzeti légitársaságként működő Etihad Airways üzemeltet. Az Emiratest azonban a konkurens Qatar Airwaysnek is sikerült ebben a tekintetben megelőznie, mivel a katari légitársaság tavaly április 10-én már elndította Doha és Chicago közötti járatát.

Budapestről a legközelebb elérhető repülőtér, amelyről közvetlen járatra lehet szállni Chicagóba a bécsi. Az osztrák fővárosból az Austrian Airlines Boeing 767-300ER típusa repül a Szeles városba, május 1-jétől már a hét minden napján.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!