A Boineg és a China Airlines közösen jelentette be a vállalat között létrejött megállapodást, mely szerint a taiwani légitársaság 6 db szélestörzsű Boeing 777-300ER repülőgépet vásárol, összesen 2 milliárd dollár értékben. A megállapodás továbbá magába foglal egy 4 db-os vásárlási opciót is. Ennek a rendelésnek köszönhetően a China Airlines flottájában új típusként jelenik majd meg a Boeing 777-es.

“A Boeing 777-300ER repülőgép megjelenése a flottánkban egy újabb lépés afelé, hogy növeljük világszintű működésünket és bővítsük termékeink kínálatát.” – nyilatkozta Huang-Hsiang Sun, a China Airlines elnöke. “A 777-300ER egy mércét állított fel a kétfolyosós repülőgépek számára, nagyobb mértékű megbízhatósággal és jobb teljesítménnyel. Vállalatunk új 777-300ER-ei a legmodernebb belső kialakítással igyekeznek fokozni utasaink számára az utazás élményét.”

A China Airlines épp egy flottamodernizációs folyamat kellős közepén tart, melynek része ez a mostani rendelés is. Az újonnan rendelt gépek az Észak-Amerikát és Ázsiát összekötő útvonalakon állnak majd forgalomba, elősegítve, hogy a légitársaság megtartsa vezető szerepét Taiwanban, valamint világszinten egyaránt.

“A China Airlines több mint 50 éve értékes ügyfele vállalatunknak, és nagy megtiszteltetés, hogy a Boeing 777-300ER-t választotta hosszútávú flottájának bővítésére.” – mondta el Ray Conner, a Boeing Commercial Airplanes elnök-vezérigazgatója. “A legújabb 777-300ER repülőgépek a legkorszerűbb belső kialakítást nyújtják majd a China Airlines számára, miközben jobb teljesítménnyel és gazdaságosabb üzemeltetéssel jelentkezik majd a légitársaság flottájában.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cserére érett Airbus A340-300-as típus. Fotó: Mészáros Balázs / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!