Címlap Címkék Boeing 737-800

Címke: Boeing 737-800

A csőd után 12 évvel is repülnek még a Malév egykori gépei

A Boeing 737NG-k közül több a környező országokban szolgál, a 737-400-asok közül az egyik időnként Budapesten is megfordul, sőt a Fokkerek is repülnek Ausztráliában.

Az orosz légiközlekedésben sem indult zökkenőmentesen az év

Különösen eseménydúsan kezdődött az év Oroszországban, január első felében több futópálya-elhagyásos baleset és műszaki hiba miatti útmegszakítás is történt.

Élve került elő egy potyautas egy repülőgép futómű-aknájából

Kórházba került Párizsban az a potyautas, akit az Air Algerie Boeing 737-esének futómű-aknájában találtak a leszállás után, Vatryban pedig napokra feltartóztattak egy 300 utast szállító román A340-est emberkereskedelem gyanúja miatt.

Elfújta az aszfaltot egy repülőgép Brazíliában

Nagy területen felvált a futópálya aszfaltja a brazil Gol légitársaság felszálláshoz készülő Boeing 737-800-asának hajtóműveitől.

Pilótarosszullét miatt szakította meg útját Budapesten a Jet2 egyik járata

A brit légitársaság Manchesterből a törökországi Dalamanba tartó járatának első tisztje lett rosszul, ezért a kapitány budapesti kitérő mellett döntött.

Kicsúszott a futópályáról egy orosz 737-es Perm repterén

Télies időjárásban végrehajtott leszállást követően kicsúszott a futópályáról az orosz Smartavia légitársaság Boeing 737-800-as gépe a permi reptéren, személyi sérülés nem történt.

Kicsúszott a futópályáról egy TUI 737-es Leeds repterén

A leszállást követően elhagyta a futópálya burkolatát, és a fűben állt meg a TUI Airways Boeing 737-800-as gépe a Leeds-Bradford repülőtéren.

Földi kiszolgáló járművel koccant egy Ryanair-gép

A London-Stansted repülőtéren az állóhelyre guruláskor egy földi kiszolgáló járműnek ütközött az ír fapados egyik Boeing 737-800-as repülőgépének jobb szárnya, de nem ez volt az egyetlen probléma.

Hamisított hajtómű-alkatrészeket találtak több légitársaság gépén is

Egy brit cég hamis dokumentumokkal forgalmazott alkatrészeket a korábbi generációs Boeing 737-esek és Airbus A320-asok CFM-hajtóműveihez, már európai, amerikai és ausztrál légitársaságoknál is találtak ilyeneket.

Tíz Boeing 737-essel indul a Mexicana állami utódja

Az ország hadseregének irányítása alatt szeptemberben indul újra a 13 éve csődbe ment mexikói légitársaság.

Legalább két polgári repülőgép kigyulladt a szudáni harcok során

Fegyveresek törtek be Kartúm nemzetközi légikikötőjébe, több repülőgép mellett a Saudia Airbus A330-300-asa és az ukrán SkyUp légitársaság Boeing 737-800-asa is súlyosan megrongálódott.

Még nem találták meg a China Eastern Boeing 737-es katasztrófájának okát

Frissítést tettek közzé a baleset kivizsgálásával kapcsolatban, amely alapján egyelőre nem sikerült a megoldáshoz közelebb jutni, de folytatják a munkát.

A csőd után 11 évvel is a világ több pontján repülnek az egykori Malév...

A Boeing 737NG-k közül több a környező országokban szolgál, kettő immár orosz lajstromjellel, a 737-400-asok egyike időnként Budapesten is megfordul a Swift Air színeiben, az egyik 767-300-as pedig a napokban repült át Magyarország felett.

A Lufthansa Technik Budapest tartja karban a norvég Flyr flottáját

A cég látja el a légitársaság Boeing-flottájának nagyjavítási feladatait, az első 737-800-as karbantartását már elvégezték Budapesten, később pedig érkeznek az új generációs MAX-ok is.

Budapesten szakította meg útját a Ryanair Brüsszel-Bukarest járata

A Budapest Airport közleménye szerint a repülőgép technikai probléma miatt szállt le Ferihegyen.

Újfajta szárnyvégekkel csökkenti az üzemanyag-fogyasztást a Ryanair

Rekordnyereséggel zárta az elmúlt félévét a Ryanair, amely jövő évi növekedési tervének elérése attól is függ, hogy a Boeing határidőre tudja-e szállítani az ígért mennyiségű 737 MAX gépeket.

Kicsúszott a futópályáról a leszállás után egy Boeing 737-800-as

A leszállást követően balra elhagyta a futópálya felületét a COPA Airlines repülőgépe Panama fővárosának repülőterén, a balesetben nem sérült meg senki.

Csak a célreptér fölött ébredtek fel az Ethiopian pilótái

Utazómagasságon a célállomás fölött átrepülve, a kikapcsoló robotpilóta figyelmeztetésére ébredt fel a légitársaság Boeing 737-esének hajózó személyzete.

Július elején indul Olaszország legújabb légitársasága

Július 9-én egy Boeing 737-800-assal, Forlì repteréről kilenc útvonallal indul a legújabb olasz légicég, az Aeroitalia.

Megvan az üzemeltetői engedélye, hamarosan újraindul a Jet Airways

Megkapta a légi üzemeltetői engedélyt az indiai hatóságtól az újraindulását tervező légitársaság, helyi lapok szerint a harmadik negyedévben indulhat el a cég első járata.

Szándékosan vezethették a földnek a China Eastern Boeing 737-esét

A repülési adatrögzítőből kinyert információk a hírek szerint arra utalnak, hogy a géppel ugyanaz történt, mint a Germanwings 9525-ös járatával: szándékosan vezették a földnek.

Három év szünet után újra felszállt az indiai Jet Airways

A légi üzemeltetői engedély (AOC) megszerzéséhez szükséges első tesztrepülését hajtotta végre csütörtökön a 2019 áprilisában csődbe ment, most újraindulását tervező légitársaság.
video

Így készült az Alaska Airlines 737-esének Star Wars ihlette festése

A Star Wars világnapon, május 4-én mutatta be a nagyközönségnek a nagy sikerű mozi ihlette speciális festésű Boeing 737-esét az Alaska Airlines.

Kiadták az előzetes jelentést a China Eastern Boeing 737-esének katasztrófájáról

A kínai légügyi hatóság a nemzetközi szabályok szerint harminc nappal az eseményt követően kiadta a légitársaság MU 5735 számú járatát teljesítő Boeing 737-800-as lezuhanásáról szóló előzetes balesetvizsgálati jelentését.

Visszaszerzett egy áruszállító Jumbót tulajdonosa az orosz üzemeltetőtől

Az Air Bridge Cargo egyik Boeing 747-8F gépét Hongkongban foglalták le, eközben a Aeroflot Szocsiban nyit bázist Szuhoj Superjetekkel nemzetközi járatokhoz, a nyugati bejegyzésű oroszországi gépeknek pedig már a fele kapott belföldi lajstromjelet.

Építs karriert a Lufthansa Technik Budapestnél!

A vállalat egyedülálló, repülőgép-szerelői (CAT-A) karrierlehetőséget kínál pályakezdőknek és pályaváltóknak, amellyel elsajátíthatják a szakma fortélyait, egészen az alapoktól.
Hirdetés
Translate »