Brit sajtóértesülések szerint az ír Ryanair 4 darab Boeing 737-400-as utasszállító repülőgépet szeretne bérelni, melyek mindegyike a légitársaság egyik legnagyobb bázisáról, a dublini repülőtérről üzemelne.

Habár a fuvarozó még nem erősítette meg ezen értesüléseket, elképzelhető, hogy van alapja a találgatásoknak, hiszen a Ryanair ezen a héten indítja el legújabb járatait az ír fővárosból.

Az új úticélok között olyan városok szerepelnek, mint Lisszabon, Prága, Marrákes, de nem meglepő módon a nagy ütemben fejlődő román piac központja, Bukarest is felkerült a társaság útvonalhálózatába.


Annak ellenére, hogy a Ryanair jelenleg 303 darab Boeing 737-es repülőgépéből álló flotta nagy része télen kihasználatlanul pihen a cég bázisain, nyáron viszont az összes kék fehér keskenytörzsűre szükség van a legnagyobb nyereség kitermeléséhez.

Az ír fapados még 2013 júniusában, Párizsban véglegesítette a 175 repülőgépes megrendelését, ám az új példányok a növekedés mértékénél lassabban kerülnek átadásra így a Routes Online szerint valószínűleg ezért szükséges az ideiglenes gépbérlés.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság bejelentése alapján a növekedés a következő esztendőben is folytatódni fog, és a téli menetrendben is újabb útvonalak kerülnek bejelentésre. Ezzel egy időben pedig több, már meglévő járat frekvenciája is emelkedni fog.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!