Code-share egyezményt kötött Csehország nemzeti légitársasága, a Czech Airlines és a cseh Travel Service meghatározott útvonalakra. Ezzel a megállapodással a charter légitársaság leányvállalatának, a SmartWings járatai közül kilencre mostantól a CSA rendszerén keresztül is foglalhatók jegyek, míg a Travel Service hálózatán keresztül 13 CSA-járat kap SmartWings járatszámot.

A jegyértékesítés már kezdetét vette. A megállapodás pedig egészen a nyári szezon végéig érvényben lesz. A SmartWings, dél-európai nyaraló városokba tartó járataira innentől fogva felkerül a cseh nemzeti légitársaság járatszáma is, így Prágából a spanyolországi Bilbao, Palma de Mallorca és Valencia, a görögországi Héraklión és Thesszaloniki, az olaszországi Nápoly és Lamezia Terme, valamint a ciprusi Larnaka és a horvát Split felé tartó SmartWings járat a CSA rendszerén keresztül is foglalható.


A megállapodás érvényes még a Czech Airlines berlini, bukaresti, budapesti, koppenhágai, düsseldorfi, frankfurti, hamburgi, kassai, müncheni, ostravai, stockholmi, stuttgarti és varsói járatára is, ennek értelmében ezek a járatok SmartWings járatszám alatt is üzemelnek.

Az egyezmény olyan járatokra is vonatkozik, amelyeken a cseh nemzeti légitársaság monopol helyzetben van, ilyenek között említhető a cseh fővárosból Ostravába repülő járat, valamint a Prága-Kassa útvonal is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!