Jelentősen, csaknem 20 várossal bővítette a Qatar Airways nyugat-afrikai csatlakozási lehetőségeit az a holnaptól érvényes kódmegosztó egyezmény, amely a katari légitársaság és a Royal Air Maroc (RAM) között jött létre.

Driss Benhima, a Royal Air Maroc és Akbar Al Baker, a Qatar Airways elnök-vezérigazgatói májusban Dubajban, a code-share aláíró ceremónián. (Fotó: Qatar Airways) | © AIRportal.hu

Driss Benhima, a Royal Air Maroc és Akbar Al Baker, a Qatar Airways elnök-vezérigazgatói májusban Dubajban, a code-share aláíró ceremónián. (Fotó: Qatar Airways)

A Qatar Airways és a Royal Air Maroc vezetői által eredetileg májusban Dubajban, az Arabian Travel Market szakmai fórumon aláírt code-share egyezmény értelmében a Doha és Casablanca közötti napi egyszeri Qatar-járatra felkerül a Royal Air Maroc kódja. Az összeköttetést szeptember 9-től pedig a marokkói légitársaság heti három járata egészíti ki, az útvonalra a flotta vadonatúj Boeing 787-8-as típusát állítva.

A Qatar Airways utasai számára a Royal Air Maroc útvonalhálózatából Cotonou, Ouagadougou, Praia, Brazzaville, Pointe Noire, Abidjan, Libreville, Banjul, Conakry, Bissau, Monrovia, Bamako, Niamey, Lagos, Nouakchott, Freetown és Lomé városai válnak elérhetővé a kódmegosztás révén, de augusztus 20-át követően a belföldi utazás is könnyebbé válik, mivel a megállapodás számos marokkói várost is magába foglal.

A Royal Air Maroc összesen öt darab Boeing 787-8-ast rendelt a flottája számára, amelyből eddig kettőt állítottak forgalomba. Az első Dreamlinert idén januárban vették át, az észak-afrikai régióban első üzemeltetőjévé válva az új generációs típusnak. A Doha és Casablanca közötti odafelé 7 óra 55 perces, visszafelé 7 óra 20 perces útvonalon a Qatar Airways az A330-as típusait közlekedteti.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!